САЩ, Канада, Великобритания, Италия, Финландия и Австралия спряха временно финансирането

...
САЩ, Канада, Великобритания, Италия, Финландия и Австралия спряха временно финансирането
Коментари Харесай

Скандал с агенция на ООН, проверява се има ли участие в нападението над Израел

САЩ, Канада, Англия, Италия, Финландия и Австралия стопираха краткотрайно финансирането за организацията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци, откакто Израел насочи обвинявания към няколко нейни членове, че са забъркани в нападението на " Хамас " от 7 октомври. Последваха и уволнения в организацията. 
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1467
Външният министър на Израел Израел Кац намекна, че Израел ще се опита да спре работата на Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци в линията Газа след края само че войната. Междувременно Организация на обединените нации предизвести за влошаващата се филантропична рецесия. Местните управляващи сигнализират, че поради неприятното време - през цялата минала нощ е валял дъжд и е духал мощен вятър, има заплаха от разпространението на заразни заболявания. 174 палестинци са били убити, а 310 - ранени в анклава за последните 24 часа - ден откакто Международния съд на Организация на обединените нации в Хага постанови, че Израел би трябвало да предотвратява актове на геноцид по време на спора. 

Франс прес съобщава за масиран танков обстрел в Хан Юнис - роден град на един от уредниците на случилото се през октомври, съгласно Израел. А съдружникът на " Хамас " - групировката " Ислямски джихад ", заяви, че е поразила снабдителна линия за израелската войска източно от бежански лагер в централната част на Газа.

Продължават дипломатическите старания за сключването на помирение - следва среща на ръководителя на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс с сътрудниците му от Израел и Египет, както и с премиера на Катар, през идващите дни, в Париж, написа още организация Франс прес.

А десетки хора, в това число членове на фамилиите на израелските заложници, държани от " Хамас " в Газа, стачкуват пред дома на премиера Бенямин Нетаняху в крайбрежния град Кесария. Демонстрантите носят фотоси на 136-имата души, скандират имената им и упорстват държавното управление да ги върне в родината им незабавно, отбелязва БНР.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР