САЩ изстреляха снощи шпионски спътник на Националното управление за военно-космическо

...
САЩ изстреляха снощи шпионски спътник на Националното управление за военно-космическо
Коментари Харесай

САЩ изстреляха шпионски спътник

Съединени американски щати изстреляха нощес шпионски сателит на Националното ръководство за военно-космическо разузнаване (НУВКР) от Военновъздушни сили базата "Ванденберг " в Калифорния, съобщи АП.

Спътникът бе изведен в орбита от ракета притежател "Атлас-5 ". Всички системи на ракетата и спътника незабавно след изстрелването действаха обикновено. Спътниците на НУВКР събират разследваща информация за националната сигурност на Съединени американски щати, като и за редица други цели, в това число оценка на размера и вредите от естествени бедствия, показва Българска телеграфна агенция, цитирайки АП.

Американски чиновници не разкриват съответните цели на новия сателит, обозначен като NROL-42, както и срокът му за употреба. По данни на интернет портала SpaseFlight, представен от ТАСС, на борда на апарата може би се намира приборът HEO-4 (ХЕО-4), който е екипиран с инфрачервени сенсори, които оказват помощ да се прави непрекъснато наблюдаване на избрани обекти на Земята. Според експерти от уеб страницата основното предопределение на NROL-42 е оперативно да засича ракетни изстрелвания в Северното полукълбо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР