САЩ изпращат в Киев част от произведеното в СССР оборудване

...
САЩ изпращат в Киев част от произведеното в СССР оборудване
Коментари Харесай

WSJ: САЩ пращат в Украйна съветско ПВО

САЩ изпращат в Киев част от създаденото в Съюз на съветските социалистически републики съоръжение за противовъздушна защита , което скрито са придобили преди десетилетия, с цел да поддържат украинската войска. Това разкри в. " Уолстрийт джърнъл ".

Предоставянето на украинската войска на руско въоръжение има за цел да ѝ помогне да отблъсне съветските въздушни и ракетни офанзиви, оповестиха американски чиновници.
 Лавров: Съветските и съветските ПВО-та не могат да бъдат преотстъпвани
Лавров: Съветските и съветските ПВО-та не могат да бъдат преотстъпвани

А и те ще бъдат законна цел на съветските сили в интервенцията по денацификация

Оръжията са познати на украинската войска, която наследи този вид съоръжение след разпадането на Съветския съюз.

Системите, които включват SA-8, са от преди десетилетия и са получени от Съединени американски щати, с цел да могат да проучат технологиите, употребявани от съветската войска и които Москва е изнесла по света.

Пентагонът отхвърля да разяснява решението на Държавния департамент да посегне към малко известния си боеприпас от руски оръжия, което идва в миг, когато администрацията на Байдън поставя огромни старания за разширение на опциите за противовъздушна защита на Украйна .
 Англия изпраща Противовъздушна отбрана и още войски в Полша
Англия изпраща Противовъздушна отбрана и още войски в Полша

Сигнал за Кремъл, че Лондон е подготвен да пази съдружниците си

През десетилетията Съединени американски щати получават дребен брой руски системи за противоракетна защита, с цел да могат те да бъдат изследвани от американски специалисти по разузнаване и да оказват помощ при образованието на американските сили.

Общественото внимание към тези секрети старания е привлечено през 1994 година, когато на летището в Хънтсвил е видян голям транспортен аероплан руско произвеждане, който се намира наоколо до автомагистралата. По-късно излиза наяве, че самолетът е превозвал система за противовъздушна защита С-300 , която Съединени американски щати са придобили в Беларус като част от скришен план с присъединяване на Пентагона, струващ 100 млн. $, съгласно някогашен чиновник, взел участие в задачата.
 Съединени американски щати оферират на Украйна Противовъздушна отбрана вместо полските МиГ-29
Съединени американски щати оферират на Украйна Противовъздушна отбрана вместо полските МиГ-29

Напрежението ескалира

Някои от оръжията от руски вид са били съхранявани в арсенала Редстоун в Алабама, за който на уеб страницата му е маркирано, че служи като " център на армията за ракетни стратегии ". Поне част от изпратеното от Съединени американски щати е от тази база, настояват чиновници, които допълват, че неотдавна самолети С-17 са летели до близкото летище в Хънтсвил , Алабама.

С-300 от Беларус не беше измежду системите, които се изпращат на Украйна, сподели един от американските чиновници.

Годишният законопроект за държавните разноски, признат неотдавна от Конгреса и подписан от президента Джо Байдън, включва дефиниция, която упълномощава администрацията да трансферира на украинската войска и на сътрудниците от Организацията на Северноатлантическия контракт самолети, муниции, транспортни средства и друго съоръжение , което към този момент се намира в чужбина или в съществуващите ресурси.

Украйна към този момент разполага с някои съветски системи за противовъздушна защита, в това число С-300. Тя обаче се нуждае от повече такива системи, които да могат да работят на междинни и дълги дистанции, с цел да отблъскват съветските самолетни и ракетни офанзиви. Ракетите " Стингър ", които Съединени американски щати и страните от НАТО дават на Украйна, са ефикасни единствено против хеликоптери и ниско летящи самолети .

Съединени американски щати се надяват, че обезпечаването на спомагателни средства за противовъздушна защита ще разреши на Украйна да сътвори де факто неразрешена за полети зона, защото Съединени американски щати и съдружниците им от НАТО отхвърлиха апелите на Украйна алиансът да сътвори такава. Според представители на администрацията на Байдън сходна стъпка може да докара до директна борба сред водения от Съединени американски щати алианс и съветските сили, която американският президент е решен да избегне.
 Зеленски не убеди Байдън за въвеждането на зона, неразрешена за полети над Украйна
Зеленски не убеди Байдън за въвеждането на зона, неразрешена за полети над Украйна

Американският президент ще разгласи спомагателна помощ от 800 млн. $ за Киев

Джо Байдън ще пътува до Брюксел тази седмица за срещата на върха на НАТО, с цел да разиска " продължаващите старания за въздържане и защита " на Украйна, съобщи говорителката на Белия дом Джен Псаки. Вицепрезидентът Камала Харис, държавният секретар Антъни Блинкън и министърът на защитата Лойд Остин също посетиха Източния блок , с цел да обсъдят способи за подсилване на отбранителните оръжия на Украйна.

Миналата седмица Лойд Остин посети Словакия, с цел да изследва дали страната би. Словакия съобщи, че би го направила, в случай че Съединени американски щати ѝ дават друга система за, само че договореност към момента няма.

Произведените в Съединени американски щати оръжия, като системата за противовъздушна защита " Пейтриът ", са дефицитни и изискват американски боен личен състав или месеци наред американско образование, с цел да се употребяват. Германски и холандски подразделения от " Пейтриът " са изпратени в Словакия като краткотрайно решение, оповестиха държавните управления на двете страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР