САЩ изпращат допълнителни войски в Близкия изток поради рязкото нарастване

...
САЩ изпращат допълнителни войски в Близкия изток поради рязкото нарастване
Коментари Харесай

САЩ изпращат още войски в Близкия изток заради насилието между Израел и Хизбула

САЩ изпращат спомагателни войски в Близкия изток заради внезапното повишаване на насилието сред Израел и силите на " Хизбула “ в Ливан, което покачва риска от по-голяма районна война, заяви Пентагонът, съобщи Асошиейтед прес.

Прессекретарят на Пентагона военачалник Пат Райдър не даде детайлности за това какъв брой са спомагателните сили и какво ще им бъде предоставено да вършат. В момента Съединени американски щати разполагат с към 40 000 военнослужещи в района.

Новите попълнения идват след забележителните удари на израелските сили против цели в Ливан, при които починаха стотици хора, и в миг, когато Израел се готви да организира нови интервенции, а Държавният департамент предизвестява американците да изоставен Ливан, защото рискът от районна война се усилва.

" Поради непредвидимия темперамент на продължаващия спор сред " Хизбула " и Израел и неотдавнашните детонации в цялостен Ливан, в това число Бейрут, посолството на Съединени американски щати приканва американските жители да изоставен Ливан, до момента в който към момента има благоприятни условия за граждански превоз “, предизвести Държавният департамент в събота.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР