САЩ излязоха с позиция, в която се казва, че са

...
САЩ излязоха с позиция, в която се казва, че са
Коментари Харесай

Иран лъже. САЩ твърдят, че дроновете, които Русия използва в Украйна, нарушават санкциите

САЩ излязоха с позиция, в която се споделя, че са съгласни със западните си съдружници, че доставката на Русия на бойни дронове от Иран нарушава глобите на Организация на обединените нации, заяви Би Би Си.

Киев беше ударен от по този начин наречените дронове " камикадзе " в понеделник при на съветските сили, само че се счита, че те са създадени в Иран. Съединени американски щати са съгласни с оценката на Франция и Англия , че дроновете нарушават Резолюция 2231 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, сподели Държавният департамент на Съединени американски щати. Резолюцията, обвързвана с нуклеарното съглашение на Иран, не разрешава прехвърляния на избрани военни технологии.

Украйна разпознава дроновете - безпилотните летателни апарати (UAVs)) - като ирански оръжия Shahed-136 . Наричат ги дронове камикадзе по името на японските водачи на изтребители, които са взели участие в самоубийствени задачи през Втората международна война.

„ Наше разбиране е, че тези дронове, които бяха трансферирани от Иран в Русия и употребявани от Русия в Украйна, са измежду оръжията, които ще останат под ембарго според 2231 “, сподели Ведант Пател от Държавния департамент.
Иран отхвърля да ги доставя на Русия, само че Пател добави, че Съединени американски щати „ разкриха обществено, че Русия е получила дронове от Иран, че това е част от проекта на Русия да внесе стотици ирански дронове от разнообразни видове “. Той добави, че има " обширни доказателства " за потреблението им от Русия в Украйна.
" Всички вие видяхте известията за удар, наподобява с ирански дронове, в центъра на Киев. И все пак, Иран продължава да лъже ", разяснява пред публицисти и говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер и добави, че " наподобява Техеран обмисля дали да продаде още такива оръжия на Москва ".

Пател сподели още, че задълбочаващият се съюз сред Русия и Иран е нещо, което целият свят би трябвало да възприема като опасност. Именно двете страни предоставиха основна военна поддръжка на президента Башар ал-Асад в сирийската революция.

„ Всеки, който прави бизнес с Иран, който може да има някаква връзка с дроновете, разработки на балистични ракети или с потока на оръжие от Иран към Русия, би трябвало да бъде доста деликатен. Съединени американски щати няма да се поколебаят да употребяват наказания “, предизвести Пател.

Критична инфраструктура беше ударена в понеделник в украинските области Киев, Днепър и Суми , като електричеството беше прекратено в стотици градове и села, заяви държавното управление на Киев. Най-малко 8 души бяха убити, четирима от тях в столицата. Съединени американски щати обявиха, че ще „ държат Русия виновна за военните си закононарушения “.
Атаката пристигна седмица откакто Русия изстреля голям брой ракети против Киев и други украински градове, доста от които ориентирани към енергийната инфраструктура. Западни анализатори считат, че иранското оръжие оказва помощ на Русия да поддържа офанзиви с огромен обхват макар дефицита на прецизни ракети.

Ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел споделя, че Европейски Съюз също " събира доказателства " за иранските дронове и е подготвен да работи - което допуска допустимо усилване на глобите.

Преговорите за възкръсване на нуклеарното съглашение с Иран от 2015 година сега са в застой. Съгласно съглашението със западните сили Техеран се съгласи да ограничи сензитивните си нуклеарни действия и да допусне интернационалните инспектори в подмяна на премахването на осакатяващите стопански наказания.

Съединени американски щати споделиха, че Иран възнамерява да изпрати стотици в Русия, струващи единствено $20 000 всеки. Украйна също е употребила дронове камикадзе – в това число творби в Съединени американски щати модел Switchblade.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР