САЩ изиграха ключова роля за стабилизирането на световните цени на

...
САЩ изиграха ключова роля за стабилизирането на световните цени на
Коментари Харесай

Ето защо цената на петролът не успя да надхвърли $100

Съединени американски щати изиграха основна роля за стабилизирането на международните цени на петрола и бензина през тази година посредством стратегически дейности на администрацията на Байдън и американските петролни компании.

Първоначално се очакваше цената на суровия нефт вид “ ” да се повиши над $100 за барел, само че вместо това в края на годината тя спадна с 10% до към $77 за барел, което беше изненада за анализаторите, предвиждащи внезапен скок.

Тази стабилизация се дължи на непредвиденото повишаване на доставките на нефт, дължащо се на неповторимата скица за ограничение на цените, дефинирана от Съединени американски щати и техните съдружници, която ограничи приходите на Русия от нефт, без да попречва потока от доставки, макар опасенията след нахлуването на Русия в Украйна.

Освен това облекчените наказания на Съединени американски щати разрешиха на Иран да усили износа си за разнообразни страни, което в допълнение способства за стабилизирането на цените. Едновременно с това рекордният рандеман на нефт в Съединени американски щати доближи 12.9 милиона барела на ден, надминавайки предходните прогнози с близо 600,000 барела.

Увеличеният рандеман в Съединени американски щати противодейства на напъните на ОПЕК и нейните съдружници да покачат цените посредством редуциране на производството, което докара до съмнения в цените на суровия нефт. Цените на бензина последваха този образец, допринасяйки за понижаване на инфлацията, като междинната цена на безоловния бензин в страната спадна до $3.12 за галон.

В вероятност до 2024 година анализаторите чакат релативно постоянни цени на петрола, макар че непредсказуемите геополитически промени съставляват евентуална опасност. Неотдавнашни произшествия, в това число набези в Червено море и геополитическо напрежение, акцентират фактори, които биха могли да повлияят на бъдещите цени на петрола.

Въпреки провокациите, като да вземем за пример кредитните условия, засягащи частните производители на нефт, и намаляващия брой на нефтените платформи, специалистите считат, че сортът Brent евентуално ще се колебае сред $70 и $90 за барел. Наташа Кънева от J.P. Morgan допусна , че стремежът към ценови диапазон от $80 за петрола би съответствал по-добре на динамичността на пазара.

В резюме, интервенциите в Съединени американски щати и постоянното произвеждане оказаха доста въздействие върху международните цени на петрола през 2023 година, което докара до по-стабилен пазар, макар че евентуалните геополитически разстройства се обрисуват като неустановеност за бъдещето.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР