САЩ издадоха входна виза на астронавта от Роскосмос Николай ЧубаВ

...
САЩ издадоха входна виза на астронавта от Роскосмос Николай ЧубаВ
Коментари Харесай

САЩ издадоха виза на руския космонавт Николай Чуб за Звездното градче

САЩ издадоха входна виза на астронавта от Роскосмос Николай Чуба

В Съединени американски щати астронавтът ще взе участие в подготовка в Космическия център " Джонсън ", който обичайно минават всички астронавти преди задача в Международната галактическа станция.

" Николай получи паспорт с американска виза ", отбелязват от Центъра за образование на астронавти.

Преди това Съединените щати отхвърлиха съветска виза за астронавта, без да обяснят аргументите. Роскосмос неотложно предприе дейности за решение на този проблем.

Обикновено преди полет астронавти от други страни минават подготовка в Звездното градче, където се срещат с съветския сегмент на Международната галактическа станция (МКС), а съветските космонавти - в галактическия център " Джонсън " в Хюстън за запознаване с американския сегмент.

Николай Чуб е член на дублиращия екипаж на експедиция МКС-68, чийто полет е плануван за септември 2022 година с кораба " Союз МС-22 ". Той е и в главния екипаж на задача МКС-69, планувана за пролетта на идната година.

Генералният шеф на Роскосмос Дмитрий Рогозин удостовери, че Чуб не е получил виза. " Американците не издадоха виза на Николай Чуб (екипажът на Олег Кононенко), с цел да отиде на подготвителен курс в галактическия център " Джонсън ". Ще насочва питане до ръководителя на НАСА за този случай ", написа Рогозин в профила си в обществена мрежа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР