САЩ и Южна Корея са се споразумели да преустановят за

...
САЩ и Южна Корея са се споразумели да преустановят за
Коментари Харесай

Пентагонът преустанови учения с Южна Корея

САЩ и Южна Корея са се споразумели да преустановят за неустановен период някои от взаимните учения, заяви Пентагонът. Това става след срещата на върха сред американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен-ун по-рано този месец, съобщи „ Ройтерс “.

„ За да се подкрепи използването на резултатите от срещата на върха в Сингапур, в съгласуваност с нашия съдружник Южна Корея, министърът на защитата Джеймс Матис прекрати за неустановен период определени учения ", съобщи говорителка на Пентагона.

Тя добави, че това включва прекратяване на учението „ Бранител на свободата “, както и на две учения по стратегия за продан, засягащи морската пехота, които трябваше да се състоят в идващите три месеца.

На конференция след срещата с Ким в Сингапур Тръмп съобщи, че ще спре постоянните военни учения с Южна Корея, които дефинира като „ много провокативни “ и скъпи. Северна Корея от дълго време искаше да бъде комплициран завършек на военните учения, тъй като вижда в тях подготовка за инвазия в страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР