САЩ и Япония предложиха в понеделник резолюция на Съвета за

...
САЩ и Япония предложиха в понеделник резолюция на Съвета за
Коментари Харесай

Защо САЩ и Япония настояват за забрана на ядрени оръжия в космоса?

Съединени американски щати и Япония предложиха в понеделник резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, призоваваща страните да не разполагат или създават какъвто и да е тип нуклеарни оръжия в космоса.

Проекторезолюцията не посочва непосредствено Русия, само че този ход идва дни след оценка на американското разузнаване, че антисателитните оръжия на Москва съставляват опасност за галактическия потенциал на Съединени американски щати. Вашингтон се притеснява, че галактическите детонации могат да доведат до спиране на сателитните връзки на американската войска.

Миналия месец администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че Москва основава галактическо оръжие, предопределено да насочва към спътниците на Съединени американски щати.

Руският президент Владимир Путин и министърът на защитата Сергей Шойгу отхвърлиха да създават сходно оръжие. „ Винаги сме били изрично срещу и в този момент сме срещу разполагането на нуклеарни оръжия в космоса “, сподели Путин предишния месец.

„ Ние вършим в космоса единствено това, което другите страни имат, в това число С...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР