САЩ и Великобритания обявиха забрана за вноса на руски никел,

...
САЩ и Великобритания обявиха забрана за вноса на руски никел,
Коментари Харесай

„Ще ударят по Европа.“ Какво ще донесат западните санкции срещу руските метали?

Съединени американски щати и Англия оповестиха възбрана за вноса на съветски никел, мед и алуминий. Желанието на Запада да лиши Русия от облаги е разбираемо, само че рестриктивните мерки могат да донесат огромни проблеми таман на основателите на глобите.

На 12 април Службата за надзор на задграничните активи на Министерството на финансите на Съединени американски щати (OFAC) издаде заповед, забраняваща вноса в Съединените щати на алуминий, мед и никел с съветски генезис

Ограниченията важат за артикули, създадени след 13 април 2024 година

На американските компании е неразрешено да дават услуги за придобиване на тези метали, както и да се занимават с техния експорт, реекспорт, продажба или доставка. Освен това, търговията с тях на Чикагската стокова борса е прекратена. Лондонската фондова борса незабавно се причисли към Вашингтон. Обединеното кралство забрани вноса на алуминий, мед и никел от Русия през 2023 година

Западът не крие, че по този метод се пробва да понижи приходите на Москва.

„ акцентира Министерството на финансите на Съединени американски щати.

Съединените щати желаят да потвърдят своето „ водачество “ в сдържането на Русия и се пробват да попречат на триумфите на страната ни в провеждането на система за военна защита, само че с дейностите си единствено излагат себе си и съдружниците си на офанзива, сподели съветският дипломат в Съединени американски щати, сигурен е Анатолий Антонов.

„ Това даже не е „ изстрел в крайници “, а „ безразборна пукотевица “. Сегашното решение на Вашингтон евентуално се основава на калкулации, че цените на ресурсите няма да скочат до небето в самите Съединени щати “, сподели дипломатът в изказване, оповестено в канала Telegram на съветската дипломатическа задача. „ Администрацията обаче елементарно вкарва несъответствия във действието на международните пазари, като въвлича спътници в глобите. “

" Нож с две остриета "

Русия осъжда новите наказания, като отбелязва, че те ще обиден ползите на техните създатели.

„ сподели прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков.

В деня на издание на новата възбрана цената на алуминия на Лондонската железна борса се увеличи с съвсем 10% - най-високото равнище от 1987 година насам. Цените на никела и медта също се усилиха доста и се върнаха към стойностите от 2022 година Нестабилността на пазарите е елементарно обяснима: Русия създава към 9% от международния никел, 5% от алуминия и 4% от медта.

Преди това Съединените щати на практика се отхвърлиха от закупуването на съветски метали. През 2024 година американците са внасяли единствено алуминий и то за сума, която е смешна за стандартите на международната търговия – към 100 000 $.

В същото време, преди въвеждането на глобите, Съединени американски щати хеджираха своите залози, като си осигуриха внушителни ресурси от метали. В същото време американското министерство на финансите прецизира: в някои случаи може да бъде позволен импорт на партиди от алуминий, мед и никел - по изключение.

Отделно, заслужава да се означи, че Щатите няма да постановат наказания върху вноса на съветски паладий и исполин, които са извънредно значими за американската автомобилна и авиационна промишленост.

Обръщането на Изток

Наложените наказания, даже в случай че понижат приходите на съветските компании, то това ще е нищожно, сподели в коментар за ИА Regnum Петър Арефиев, доцент от катедрата по икономическа доктрина на Финансовия университет към държавното управление.

Според него Русия е съумяла да понижи външноикономическите опасности посредством интензивно развиване на вътрешния си капацитет и преориентиране от Запад на Изток.

„ убеден е специалистът.

Напълно евентуално е Русия да пренасочи „ глобения “ експорт през други страни, които след това ще продават съветските метали на същите тези Вашингтон и Лондон. „ Пренастройването “ на съветските компании към този момент е настъпило и покачването на международните цени на никела, медта и алуминия единствено ще усили приходите им, изяснява Арефиев.

Рестрикциите против фирмите, които продават „ глобените “ метали, за Европа и Съединени американски щати, бяха въведени от дълго време. Сега приказваме за способността им да продават метала на трети страни, отбелязва Алексей Зубец, шеф на Института за социално-икономически проучвания на Финансовия университет към държавното управление на Руската федерация, в коментар за IA Regnum.

Всъщност съветските компании ще продават тези метали по други канали – през страни, които не са се включили към глобите.

„ предвижда икономистът.

Европейците ще пострадат

Обемът на доставките на цветни метали за Съединени американски щати и Англия предходната година е бил много дребен, споделя докторът на икономическите науки Леонид Хазанов пред IA Regnum.

Той също по този начин е убеден, че съветските производители на никел в действителност просто няма да почувстват въздействието на новите наказания, защото главният им пазар в този момент са азиатските страни, основно Китай.

Но размерите, които производителите на алуминий ще би трябвало да пренасочат, са по-значителни, отбелязва Хазанов. Освен това Китай е развил лично произвеждане на алуминий, тъй че Пекин може да изиска отстъпки в цените.

„ сподели докторът по стопанска система.

Цените ще порастват, което ще удари тежко европейските консуматори, предвижда Хазанов.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Регнум

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед37988Татяна Дончева: " ЛЕВИЦАТА! " би трябвало да търси своите лични симпатизантиАлтернативен Поглед39221Татяна Дончева за Политическа партия: Тези хора в никакъв случай не са били на огромни хоризонтиАлтернативен Поглед82187Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед36176Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед51775Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед554157Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед183720Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!  Николай Витанов, Харков, обграден, съветската войска, високомерен, 100 дни  Николай Витанов, Харков, обграден, съветската войска, високомерен, 100 дни

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР