САЩ и Великобритания нанесоха удари срещу 36 цели на хусите

...
САЩ и Великобритания нанесоха удари срещу 36 цели на хусите
Коментари Харесай

САЩ и Великобритания нанесоха удари срещу 36 цели на хусите в Йемен

Съединени американски щати и Англия нанесоха удари против 36 цели на хусите в Йемен, във втория ден от огромни интервенции на Съединени американски щати против свързани с Иран групи след смъртоносна офанзива против американски войски предишния уикенд.

Ударите са поразили заровени уреди за предпазване на оръжия,

ракетни системи, пускови установки и други благоприятни условия, употребявани от хусите, с цел да нападат кораби в Червено море, сподели Пентагонът, добавяйки, че са ориентирани към 13 места в цялата страна.

Това беше последният знак за разгръщане на спора в Близкия изток, откогато избухна войната сред Израел и Хамас след смъртоносното нахлуване на войнстващата палестинска формация против Израел на 7 октомври.

Това групово деяние изпраща ясно обръщение към хусите,

че те ще продължат да понасят по-нататъшни последици, в случай че не прекратят противозаконните си офанзиви против интернационалните кораби и военноморски кораби “, сподели министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин.

Военният представител на хусите Яхя Сареа сподели, че ударите на Съединени американски щати „ няма да преминат без отговор и последици “.

Ударите в Йемен протичат паралелно с разгръщащата се акция на Съединени американски щати

за военно възмездие за убийството на трима американски бойци при нахлуване с дрон от подкрепяни от Иран екстремисти против аванпост в Йордания.

В петък Съединени американски щати направиха първата вълна, нанасяйки удари в Ирак и Сирия против повече от 85 цели, свързани с Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война на Иран и подкрепяните от него милиции, като съгласно известията са убити близо 40 души.

 

Източник: Ройтерс / Превод: SafeNews

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР