САЩ и Великобритания нанесоха нови удари по цели на йеменските

...
САЩ и Великобритания нанесоха нови удари по цели на йеменските
Коментари Харесай

Нови удари по цели на хутите нанесоха САЩ и Великобритания

Съединени американски щати и Англия нанесоха нови удари по цели на йеменските бунтовници хути, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Ударите са нанесени по осем обособени обекта на хутите в Йемен в отговор на офанзивите, които те подхващат против кораби в Червено море, заяви Пентагонът.

В интервенцията са взели участие и други страни, които оказват поддръжка за интервенцията против йеменските бунтовници – Канада, Австралия, Бахрейн, Дания, Нидерландия и Нова Зеландия, прецизираха от Пентагона.

„ Съединени американски щати няма да се поколебаят да минат към дейности, в случай че е належащо, с цел да защитят живота на хората и свободната търговия “, съобщи министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин.

Британското министерство на защитата разгласи, че е взело участие в съвместите удари с четири изтребителя „ Тайфун “ и два самолета за презареждане.

Телевизията на хутите „ Ал Мазира “ удостовери, че има нанесени такива удари по йеменската столица Сана.

Междувременно споделиха, че са атакували петролен танкер в Аденския залив. Според представителя на хутите Яхия Сария става дума за танкера „ Торм тор “, плаващ по флага на Съединени американски щати.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР