САЩ и Великобритания изразиха подкрепата си към България за шпионския

...
САЩ и Великобритания изразиха подкрепата си към България за шпионския
Коментари Харесай

САЩ и Великобритания изразиха подкрепа към България за шпионския скандал |

Съединени американски щати и Англия показаха поддръжката си към България за шпионския скандал, за който бяха арестувани шестима души, предавали секретна информация за страната ни, Европейски Съюз и НАТО на Русия. 

В петък прокуратурата разгласи, че са, както и жена с българско и съветско поданство. Те действали като част от незаконна група за шпионаж, чийто водач е някогашен управителен кадър на работа Военно разузнаване към министъра на защитата. 

" България е другарска страна, съдружник в НАТО и сътрудник. Внимателно следим следствието по обвиняванията в шпионаж в интерес на Русия. Съединените щати поддържат мощно суверенитета на България и застават на страната на българите против тези зловредни дейности на нейна територия ". Това написа в Туитър представителят на американския Държавен департамент Нед Прайс.

Британският външен министър Доминик Рааб написа, че " Англия поддържа България против зловредната активност на Русия, която цели да подкопае суверенитета на нашия съдружник в НАТО ".

" Напълно заставаме зад българските старания да разбият хипотетичен шпионски кръг и в това, че страната е подхванала работи за прекратяване на злонамерените дейности на Русия на нейна територия ", добави още Рааб.

Реакция пристигна и от я през вчерашния ден. Оттам показват, че в изискванията на усложняване на интернационалната конюнктура са явни " непрестанни " опити да се забие чеп в руско-българския разговор и за следващ път да се демонизира нашата страна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР