САЩ и Турция се договориха да водят съвместна борба срещу

...
САЩ и Турция се договориха да водят съвместна борба срещу
Коментари Харесай

САЩ и Турция в безмилостна борба с всички терористи

САЩ и Турция се договориха да водят взаимна битка против терористичните организации „ Ислямска държава”, Кюрдската работническа партия и Фетхуллахистката терористична организация (ФЕТО). Това стана по време на телефонен диалог сред президентите на двете страни Доналд Тръмп и Реджеп Ердоган, съобщи организация Reuters.

Тръмп е уведомил Ердоган за плануваните промени за оказване на помощ на съюзническите сили в Сирия, както и за покупка от страна на Анкара на американско военно съоръжение.

Двамата водачи са подчертали „ значимостта на осъществяването на резолюция 2254 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, с цел да бъде завършена по кротичък път гражданската война” в Сирия. „ В сходство с досегашната ни политика, президентът Тръмп е уведомил турския си сътрудник за промени във военната поддръжка на нашите сътрудници в Сирия, откакто борбата за Ракка е приключена и се навлиза във фаза на стабилизиране за недопускане връщането на бойците на Ислямска държава”, написа в известие до медиите Белия дом.

В петък министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу заяви, че Тръмп е заречен на турския президент да приключи доставката на оръжие на Сирийските демократични сили (СДС). „ Турската страна е задоволена от декларираното” от американския президент.

През последните няколко месеца Анкара насочи рецензия по повод политиката на Вашингтон по отношение на въоръжаването на Съюз на демократичните сили, като окачестви тези дейности като „ погрешни”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР