САЩ и техните съюзници, включително НАТО, ще унищожат руските войски

...
САЩ и техните съюзници, включително НАТО, ще унищожат руските войски
Коментари Харесай

Бивш ръководител на ЦРУ: САЩ и НАТО ще унищожат руските войски в Украйна, ако Путин използва ядрено оръжие

САЩ и техните съдружници, в това число НАТО, ще унищожат съветските войски в Украйна, както и Черноморския флот на Москва, в случай че президентът Владимир Путин употребява нуклеарно оръжие в Украйна, написа английският в. „ Гардиън “, цитирайки някогашния началник на Централно разузнавателно управление на САЩ Дейвид Петреъс.

Генералът от запаса посочи, че не е разговарял със съветника по националната сигурност Джейк Съливан по въпроса, само че акцентира, че вероятно потребление на нуклеарни оръжия ще бъде „ толкоз ужасяващо, че би трябвало да има отговор – това не може да остане без реакция “. Освен това радиацията ще доближи до територията на страни членки на НАТО, което може да бъде третирано като нахлуване, задействащо член 5-и от контракта на организацията, сподели той.

Петреъс акцентира, че задачата не е да се стигне до нуклеарна ескалация, обаче „ би трябвало да се покаже, че това не може да бъде признато по никакъв метод “.

Според някогашния шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Путин е „ обезверен “, имайки поради украинското нахлуване и съпротивата, на която се натъква мобилизацията в Русия. „ Реалността на бойното поле, пред която е изправен, съгласно мен е необратима “, добави генералът в оставка и посочи, че мобилизацията, анексирането и даже завоалираните нуклеарни закани „ не могат да го измъкнат от тази съответна обстановка “.

В някакъв миг ще би трябвало да стартират договаряния – и те ще са началото на края, предсказва Петреъс. „ Но опасността би трябвало да се приема съществено “, прибавя още някогашният боен.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР