САЩ и съюзниците им от Г-7 продължават да разглеждат широк

...
САЩ и съюзниците им от Г-7 продължават да разглеждат широк
Коментари Харесай

Джанет Йелън: Замразените руски активи трябва да се отключат, за да се помогне на Украйна

Съединени американски щати и съдружниците им от Г-7 не престават да преглеждат необятен диапазон от благоприятни условия, с цел да отключат цената на близо 300 милиарда $ замразени съветски активи, с цел да оказват помощ на Украйна. Това съобщи през днешния ден финансовата министърка Джанет Йелън, представена от Ройтерс.

Йелън акцентира, че Съединени американски щати и Г-7 са безусловно ангажирани с поддръжката си за Украйна и прикани Конгреса да утвърди военната и бюджетна помощ.

Тя съобщи на конференция, че се притеснява, че Русия може да бъде окуражена от дебата на локално равнище в Съединени американски щати по отношение на помощта за Украйна и Москва да си намерения, че Киев към този момент не разполага с световна поддръжка.

Йелън предизвести също, че Съединени американски щати имат намерение да наложат нови наказания на Иран през идните дни поради невижданата им офанзива против Израел и тези наказания ще имат за цел да понижат потенциала на Техеран да изнася нефт.

" По отношение на глобите, изцяло чакам, че ще въведем спомагателни наказания против Иран през идните дни ", съобщи Йелън на конференция в коридорите на Пролетните срещи на Международния валутен фонд (МВФ) и Световната банка във Вашингтон.

" Не планираме авансово санкционните ни принадлежности. Но в полемиките, които имаха всички варианти за спиране на финансирането на тероризма остават на масата ", добави тя.

Джанет Йелън напомни, че американското финансово министерство и Държавният департамент към този момент са предприемали ограничения в предишното, с цел да се оправят с " дестабилизиращото " държание на Иран, намалявайки опциите му за експорт на нефт.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР