САЩ и Русия вероятно ще проведат среща на високо равнище,

...
САЩ и Русия вероятно ще проведат среща на високо равнище,
Коментари Харесай

САЩ и Русия ще преговарят за сигурността през януари. Москва готова с военен отговор срещу Запада

САЩ и Русия евентуално ще проведат среща на високо ниво, на която ще договарят по тематиките, свързани със сигурността, през януари. Това оповестиха от Държавния департамент.

„ Ще определим дата дружно с Русия, имаме вяра, че ще е през януари “, сподели помощник-държавния секретар за Европа и Евразия Карън Донфройд. Тя добави, че в сряда НАТО ще вземе решение за това дали да предложения Русия на договаряния, както и че Организацията за сигурност и съдействие в Европа (OSCE) също обмисля по какъв начин да подходи по отношение на Москва.

Отношенията сред Русия и Запада са в една от най-ниските си точки в последните години. Това се дължи на по границата с Украйна, което докара до терзания от възможна инвазия. В същото време продължава и напрежението по границата на Беларус и страните от Европейския съюз, където се събират. Част от страните, чиито граници бяха сложени напрегнат, за това, че провежда дейностите.

Във вторник съветският президент Владимир Путин изрази вяра за градивни договаряния с Вашингтон и Брюксел. В същото време той за следващ път насочи предизвестие към Запада за възможното даване на оръжие за Украйна.

„ Ако нападателната линия на дейности на сътрудниците ни от Запада продължат, ние ще предприемем съответен военно-технически отговор и ще реагираме остро против неприятелските стъпки “, сподели Путин.

През уикенда Русия разгласи, че желае за отхвърли на НАТО от военна интензивност в Източна Европа, право на несъгласие по възможното участие на Украйна в алианса, както и да се не разрешава изпращането на спомагателни бойци и оръжие в страните, които през май 1997 година не са били част от алианса т.е. всички членове от Източна Европа, измежду които е и

Засега Европейски Съюз, НАТО и Съединени американски щати отхвърлят всички претенции от страна на Москва и оповестиха, че в случай че експанзията от страна на Русия продължи против нея ще има.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео   please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР