САЩ и Русия трябва да си помагат взаимно в борбата

...
САЩ и Русия трябва да си помагат взаимно в борбата
Коментари Харесай

Путин: САЩ и Русия трябва да си помагат взаимно в борбата с пандемията

САЩ и Русия би трябвало да си оказват помощ взаимно в битката с пандемията от COVID-19, счита съветският президент Владимир Путин, съобщи през днешния ден неговият представител, съобщи Франс прес, откакто тези дни двете страни, които са политически съперници, направиха филантропични жестове.
"Президентът Путин счита, че пандемията е моментът, в който е нужна взаимопомощ ", сподели пред публицисти Дмитрий Песков и напомни неотдавнашното изказване на съветския водач, че в този момент е "времето, когато би трябвало да си оказваме помощ и да използваме всички налични благоприятни условия, с цел да защитим своите жители и здравето им ", съобщи ТАСС.
Американският президент Доналд Тръмп съобщи на 16 април, че страната му има подготвеност да даде на Русия инсталация за изкуствена вентилация на белите дробове като помощ в битката с вируса. "Ако потрябва, Русия, естествено, ще се възползва от това общително предложение ", сподели през днешния ден представителят на Кремъл. Прессекретарят на Путин посочи, че Москва е възприела "много положително " предлагането на Съединени американски щати.
По-рано този месец Русия изпрати на Съединени американски щати медицински такъми като помощ в напъните против COVID-19. Тръмп назова това доста общителен жест от страна на Москва.
Руската помощ бе предоставена в миг, когато Съединени американски щати едвам бяха почнали да разпростират огромно производството на респиратори, а в този момент американската индустрия последователно набира обороти, както уточни Тръмп наскоро в телефонен диалог с Путин, посочи Песков.
Външното министерство на Русия заяви по-рано, че половината от цената на здравното съоръжение, изпратено от Москва в Съединени американски щати, е била поета от Руския фонд за директни вложения, а другата половина - от американската страна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР