САЩ и Русия се споразумяха да възобновят преговорите във връзка

...
САЩ и Русия се споразумяха да възобновят преговорите във връзка
Коментари Харесай

САЩ и Русия се споразумяха да възобновят преговорите за броя на стратегическите ядрени глави

САЩ и Русия се споразумяха да възобновят договарянията по отношение на контракта Нов СТАРТ за ограничение на стратегическите настъпателни въоръжения, съобщи представителят на американския Държавен департамент Нед Прайс, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Преговорите по отношение на контракта бяха прекратени още преди нахлуването на съветските сили в Украйна.

Прайс заяви, че двустранната консултативна комисия, която е част от механизма за използване на контракта, ще организира съвещание " в близко бъдеще ".

През август Русия прекрати съдействието, изразяващо се в провеждането на инспекции по силата на контракта, като се аргументира със възбраните за пътешестване, въведени от Съединени американски щати и съдружниците им по отношение на нахлуването в Украйна.

Нов СТАРТ, който влезе в действие през 2011 година, вкарва ограничавания за това колко стратегически нуклеарни бойни глави могат да разполагат Съединени американски щати и Русия.

Двустранната консултативна комисия последно заседава през октомври 2021 година, малко преди Русия да стартира да придвижва войските си към границата с Украйна.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР