САЩ и Китай трябва да намерят начин да работят заедно,

...
САЩ и Китай трябва да намерят начин да работят заедно,
Коментари Харесай

Шефът на Cisco се надява САЩ и Китай да намерят начин за мирно съжителство

САЩ и Китай би трябвало да намерят метод да работят дружно, защото това ще бъде от изгода и за двете страни. Това съобщи пред Си Ен Би Си основният изпълнителен шеф на Cisco Чъд Робинс.

Според него администрацията на американския президент Джо Байдън евентуално ще опита да се ангажира повече с Пекин посредством интензивни полемики към наболели въпроси.

„ Смятам, че ще има опити за намиране на решения и че Съединени американски щати ще работят в тясно съдействие с нашите съдружници по света. “, разяснява Робинс. „ Както за Китай, по този начин и за Съединени американски щати е в най-хубав интерес двете страни да схванат по какъв начин да съжителстват и да работят дружно по целия свят. Мисля, че тази администрация го схваща “, добави той.

 По думите му обаче сега целта на екипа на Байдън е пандемията от COVID-19 и разпространяването на ваксини в Съединени американски щати.

В началото на месеца представители на Съединени американски щати и Китай се срещнаха в Аляска. Първата среща на високо равнище сред двете най-големи стопански системи след встъпването в служба на новата администрация обаче стартира с замяна на рецензии. Тя алармира, че администрацията на Байдън няма желание да се отдръпне изцяло от строгия звук, заложен от някогашния президент Доналд Тръмп.

През януари китайските антимонополни регулатори утвърдиха „ стратегическото придобиване “ на Acacia Communications от Cisco за 4,5 милиарда $. Одобрението от страна на Китай бе последната пречка пред завършването на договорката, което се случи при започване на март.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР