САЩ и Китай се споразумяха да изоставят плановете за търговска

...
САЩ и Китай се споразумяха да изоставят плановете за търговска
Коментари Харесай

САЩ и Китай се споразумяха да не вдигат взаимно вносните мита

Съединени американски щати и Китай се споразумяха да изоставят проектите за комерсиална война и да не подвигат взаимно митата за импорт на артикули, съобщи Агенция Франс Прес, като цитира държавната китайска медия. По-късно това бе доказано и от Белия дом.

Съобщението идва след диалози на високо равнище в американската столица след месеци на напрежение.

Вицепремиерът Лиу Хе, който водеше договарянията във Вашингтон, съобщи, че е реализиран консенсус и двете страни „ няма да водят война в комерсиална война и ще спрат взаимното нарастване на митата ", съобщи държавната организация " Синхуа ".

Лиу назова съглашението " нужда " и добави, че размразяването на леда ще отнеме време.

По-рано в взаимно изказване Вашингтон разгласи, че Пекин ще усили " доста " вноса на американски артикули и услуги, без да посочи детайлности.

Миналата година комерсиалният недостиг на Съединени американски щати с Китай доближи 375.2 милиарда $. Вашингтон се стреми той да бъде понижен с най-малко 200 милиарда $ до 2020 година
Новото комерсиално съглашение е за доста нарастване на търговията в региона на селското стопанство, енергетиката, в региона на медицинските грижи, технологиите и финансите. Постигната е договореност и в региона на интелектуалната благосъстоятелност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР