САЩ и Германия ще доставят на Украйна допълнителна военна помощ,

...
САЩ и Германия ще доставят на Украйна допълнителна военна помощ,
Коментари Харесай

САЩ и Германия с допълнителна военна помощ за Украйна

САЩ и Германия ще доставят на Украйна спомагателна военна помощ,, в това число система за противоракетна защита „ Пейтриът “. Това е станало ясно след телефонен диалог сред американския президент Джо Байдън и немския канцлер Олаф Шолц. Съединени американски щати ще дават бойни машини на пехотата " Брадли ", а Германия – бойни машини на пехотата " Мардер ", както и още една система за противовъздушна защита " Пейтриът " след дарената от Вашингтон предишния месец. В изказването се споделя, че двете страни ще приветстват спомагателни дарения от ракети за противовъздушна защита и бойни машини от страна на съдружниците.

" Решихме да предоставим бойни машини на пехотата и спомагателна противовъздушна защита. Устойчивостта на Украйна би трябвало да бъде по-голяма във войната на Путин. Ние способстваме за това ", съобщи финансовият министър на Германия Кристиан Линднер.

" Брадли " са бронирани бойни машини, които могат да служат като укрепен превозвач на бойното поле. Те са по-леки и по-маневрени от танковете и са в положение да транспортират към 10 души персонален състав. Новият пакет от военна помощ ще включва и високопроходими джипове " Хъмви ", устойчиви на мини, както и огромно количество ракети и други муниции. Украинските войски ще се нуждаят от образование за употреба и поддръжка на машините, която също ще бъде обезпечена.

Украинският президент Володимир Зеленски благодари за решението на Съединени американски щати и Германия.

" Искам персонално да благодаря на президента Байдън и на канцлера Шолц за решението за подсилване на нашата защита - едно доста значимо решение. Ще разполагаме с още една батарея " Пейтриът " и мощни бронирани машини - това е в действителност огромна победа за нашата страна. Сега руснаците желаят да употребяват Коледа като прикритие, с цел да спрат за известно време настъплението на нашите момчета в Донбас и да приближат до нашите позиции. Какво ще им даде това? Само следващо нарастване на загубите " сподели той.

Новият пакет от американска военна помощ за Киев ще възлиза на близо 3 милиарда $, като това е най-голямата пратка с военно съоръжение, която до момента Вашингтон е изпращал в Украйна. Целта е да се даде колкото се може повече въоръжение на украинските сили по време на зимните месеци, преди предстоящото напролет усилване на сраженията.

Помощта идва след неотдавнашното посещаване на украинския президент Володимир Зеленски във Вашингтон, където той да благодари на Съединени американски щати за оказваната поддръжка и съобщи, че 2023 година ще бъде " повратна точка " в спора. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР