САЩ и Германия ще доставят на Украйна допълнителна военна помощ,

...
САЩ и Германия ще доставят на Украйна допълнителна военна помощ,
Коментари Харесай

САЩ и Германия казаха, че ще предоставят допълнителна военна помощ на Украйна

САЩ и Германия ще доставят на Украйна спомагателна военна помощ, заяви Ройтерс, като се базира на взаимно изказване, направено от двете страни след телефонен диалог сред американския президент Джо Байдън и немския канцлер Олаф Шолц. САЩ ще дават бойни машини на пехотата " Брадли ", а Германия - бойни машини на пехотата " Мардер ", споделиха двете страни. Очаква се през днешния ден Белият дом публично да разгласи новата помощ, оповестява Българска телеграфна агенция. ​​​​​
Германия ще даде и още една система за противовъздушна защита " Пейтриът " след дарената от Вашингтон предишния месец, се споделя още в изказването. В него се отбелязва, че двете страни ще приветстват " спомагателни дарения от ракети за противовъздушна защита и бойни машини " от страна на съдружниците.

Новият пакет от американска военна помощ за Киев ще възлиза на 2,85 милиарда $, като това е най-голямата пратка с военно съоръжение, която до момента Вашингтон е изпращал в Украйна, заяви Асошиейтед прес, като се базира на неизвестен източник. Целта е да се даде колкото се може повече въоръжение на украинските сили по време на зимните месеци, преди предстоящото напролет усилване на сраженията.
" Брадли " са бронирани бойни машини, които могат да служат като укрепен превозвач на бойното поле. Те са по-леки и по-маневрени от танковете и са в положение да транспортират към 10 души персонален състав, отбелязва АП.
Говорителят на Пентагона бригаден военачалник Патрик Райдър съобщи пред публицисти, че " Брадли " ще обезпечат на украинците " както нападателен, по този начин и отбранителен капацитет, с цел да могат да трансформират обстановката на бойното поле ".

Той добави, че украинските войски ще се нуждаят от образование за употреба и поддръжка на машините, само че отхвърли да оповести детайлности за това коя тъкмо версия на " Брадли " ще бъде изпратена или какви ще бъдат периодите за доставка и образование.
Новият пакет от военна помощ ще включва и високопроходими джипове " Хъмви ", устойчиви на мини и предпазени против засади коли, известни като MRAP (Mine Resistant Ambush Protected Vehicle), както и огромно количество ракети и други муниции. 
Помощта идва след неотдавнашното трагично посещаване на украинския президент Володимир Зеленски във Вашингтон, където той да благодари на Съединени американски щати за оказваната поддръжка и съобщи, че 2023 година ще бъде " повратна точка " в спора, отбелязва АП. 
Последните дейности на Съединени американски щати, в това число и решението за разпределяне на нов пакет от военна помощ за Киев, който ще включва американски бойни машини на пехотата " Брадли ", ясно демонстрират неналичието на блян от страна на Вашингтон към политическо решение на спора в Украйна, съобщи съветският дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов, представен от ТАСС.
" Никой не трябва да се съмнява кой е виновен за протакането на сегашния спор. Всички дейности на американското държавно управление непосредствено демонстрират неналичието на предпочитание за политическо решение ", сподели Антонов.
" Дори едностранно оповестеното от нас преустановяване на огъня на Коледа е разказано тук като " опит да си отдъхнем ". Всичко това значи, че Вашингтон е решен да се бори с нас до последния украинец и че американците въобще не се интересуват от ориста на украинския народ ", добави съветският посланик.
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
06 Яну 20232606 Яну 202318606 Яну 202328205 Яну 202355905 Яну 2023113605 Яну 20233411КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Яну 20231252924 Дек 2022323904 Яну 2023329428 Дек 2022706
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР