САЩ и Европейският съюз вече не разглеждат възможността да изключат

...
САЩ и Европейският съюз вече не разглеждат възможността да изключат
Коментари Харесай

Западът се отказал да изключи Русия от Swift при атака срещу Украйна

САЩ и Европейският съюз към този момент не преглеждат опцията да изключат Русия от интернационалната платежна система Swift, в случай че Москва реши да нападне Украйна, заяви немският в. „ Ханделсблат “, представен от Блумбърг.

Според източници на немското издание западните страни считат, че изключването на Русия би могло да дестабилизира финансовите пазари в кратковременен проект и да докара до създаване на различна инфраструктура, която да не е доминирана от Запада.

Вместо това Вашингтон и Брюксел обмислят целенасочени наказания против огромни съветски банки при положение на експанзия от страна на Москва. Германия обаче се надява да получи изключение от глобите, с цел да подсигурява, че петролните и газови заплащания ще останат вероятни, показват от вестника.

Говорител на Националния съвет по сигурността на Съединени американски щати съобщи, че всички благоприятни условия се преглеждат и че договарянията на Вашингтон с европейските сътрудници не престават.

Дипломат от Европейски Съюз пък споделя, че въпреки доста страни да са срещу изключване на Русия истемата Swift, тази опция към момента не е изцяло зачеркната, предава Блумбърг. Той обаче счита, че е доста евентуално съветските банки да бъдат глобени, в случай че се стигне до офанзива против Украйна.

Блумбърг по-рано заяви, че изключването на Русия от Swift се възприема като „ алена линия “ от някои огромни западни европейски страни. Редица от тези европейски държавни управления са предложили също изключения за някои банки и преводи, както и последователното въвеждане на други финансови ограничения.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР