САЩ и Европейския съюз възнамеряват да осъществят сделки за покупко-продажба

...
САЩ и Европейския съюз възнамеряват да осъществят сделки за покупко-продажба
Коментари Харесай

САЩ ще доставят минимум 50 млрд. куб. метра втечнен газ на ЕС тази година

САЩ и Европейския съюз имат намерение да осъществят покупко-продажби за покупко-продажба на полутечен природен газ (ВПГ) на стойност минимум 50 милиарда кубични метра през 2023 година Това е належащо поради предизвикателната обстановка с доставките на синьо гориво за Европа и нуждата да се обезпечи запълване на европейските хранилища за идната зима, написа в взаимно изказване на работната група САЩ-ЕС, оповестено през днешния ден на формалната страница на Белия дом.

В декларацията се показва още, че целите на работната група за актуалната година включват правенето на непрекъснати оценки на пазарите на ВПГ и гарантиране на доставките за Европа, понижаване на излъчванията на метан, отделяни в атмосферата и разнообразни ограничения за икономисване на сила и успеваемост, съобщи Българска телеграфна агенция.

Очаква се от май енергийната платформа на Европейски Съюз " Aggregate EU " да започва първите взаимни за страните членки търгове за закупуване на ВПГ. Търговете ще бъдат отворени за всички продавачи на газ отвън Русия. Работната група САЩ-ЕС улеснява взаимоотношението на европейските купувачи с американските снабдители, с помощта на енергийната платформа.

Преди една година бе стартирана взаимна работна група, ориентирана към енергийната сигурност. Тя бе основана от американския президент Джо Байдън и председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и реализира забележителен прогрес в постигането на задачите си за понижаване на зависимостта на Европейски Съюз от съветската сила, в това число посредством диверсификация на доставките на природен газ в сходство с климатичните цели и проектите за спестовност, написа още в изказването.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР