САЩ и ЕС са се споразумели да си поставят за

...
САЩ и ЕС са се споразумели да си поставят за
Коментари Харесай

САЩ и ЕС искат глобално споразумение за намаляване на емисиите на метан

Съединени американски щати и Европейски Съюз са се споразумели да си слагат за цел понижаване на излъчванията на парниковия газ метан с една трета до края на това десетилетие и подтикват и други огромни стопански системи да се причислят към тях, съобщи Ройтерс.

Тяхното съглашение стана известно през вчерашния ден, в миг, когато Вашингтон и Брюксел се пробват да подбуден други огромни стопански системи към дейности преди идната през ноември международна среща на високо ниво в Глазгоу.

Метанът е най-голямата причина за световното стопляне след въглеродния двуокис. Емисиите на парниковия газ са подложени на по-внимателно изследване, до момента в който държавните управления се пробват да лимитират световното стопляне до 1,5 градуса, според задачите на Парижкото съглашение за климата.

Възможно е по-късно тази седмица Европейски Съюз и Съединени американски щати да разгласят взаимна цел за понижаване на излъчванията на метан с минимум 30 на 100 до 2030 година, спрямо нивата им през 2020-а, демонстрира проектодокумент. Според него предприемането на незабавни дейности може да понижи бързо темпото на световното стопляне.

В обособен документ са посочени над 20 страни, които Вашингтон и Брюксел ще подканят да се включат в съглашението, в това число Китай, Русия, Индия, Бразилия, Саудитска Арабия, Норвегия, Катар, Англия, Нова Зеландия и Южна Африка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР