САЩ и ЕС обявиха голяма сделка за доставки на втечнен

...
САЩ и ЕС обявиха голяма сделка за доставки на втечнен
Коментари Харесай

САЩ предоставя на ЕС допълнителни 15 млрд. куб. м. природен газ


Съединени американски щати и Европейски Съюз оповестиха огромна договорка за доставки на полутечен природен газ, в опит да понижат зависимостта на Европа от съветската сила, съобщи BBC.

Според съглашението Съединени американски щати ще дават на Европейски Съюз най-малко 15 милиарда куб. м. гориво под формата на полутечен естествен га до края на годината.

Блокът към този момент съобщи, че ще понижи потреблението на съветски газ в отговор на нахлуването на Москва в Украйна.

Това ще бъде реализирано посредством значи диверсифициране на вноса и генериране на повече възобновима сила.

По-рано през днешния ден стана ясно, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън към този момент е поел подобен ангажимент.

Европейските водачи през днешния ден ще разискват и какво още може да се предприеме, с цел да овладеят високите сметки за сила.

Испания, Гърция и други страни ще изложат позицията си за налагане на ограничавания в цените на електрическата енергия и пазарни интервенции, като се чака опозиция от друга група страни, включваща Германия и Нидерландия, която ще упорства за отсрочване на сходни ограничения, съгласно европейски посланик.

Спорният въпрос дали да бъде наложено ембарго върху съветските енергийни доставки също ще бъде обсъждан, въпреки по него да не се чака решение.

Лидерите на 27-те също по този начин ще се ангажират със взаимно закупуване на газ и напълване на газовите складове преди идната зима, с цел да се сътвори буфер против бъдещи шокове в доставките.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР