САЩ и Бразилия ще вложат $100 милиона за запазването на

...
САЩ и Бразилия ще вложат $100 милиона за запазването на
Коментари Харесай

САЩ и Бразилия дават 100 млн. долара за Амазония

САЩ и Бразилия ще вложат $100 милиона за запазването на амазонските гори, главните средства ще дойдат от частни капитали, заяви представителят на Държавния департамент Морган Ортагус.
Държавният секретар Майк Помпео се срещна във Вашингтон с бразилския министър на външните работи Ернесто Араужо, с цел да започва разговорът за стратегическо партньорство САЩ-Бразилия. Държавният секретар Помпео и министър Араужо потвърдиха основаването на капиталов фонд под управлението на частния бранш в размер на 100 милиона $ за период от 11 години. Целта на фонда ще бъде съхранението на биологическото многообразие в Амазония ", споделя се в известието.
Силните пожари в горите на Амазония не престават към този момент повече от месец и провокираха мощна реакция на интернационалната общественост. Миналата седмица ръководителите на Колумбия, Перу, Еквадор, Бразилия, Боливия и Суринам организираха среща на върха за ориста на района и подписаха така наречен " Летисийски пакт ". В него се дефинира взаимоотношението на страните за отбрана на амазонските гори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР