САЩ губят два пъти повече пари, но при 320 млн.

...
САЩ губят два пъти повече пари, но при 320 млн.
Коментари Харесай

Катастрофите ни струват над милиард годишно

Съединени американски щати губят два пъти повече пари, само че при 320 млн. население

Загубите от злополуките у нас възлизат на над 1 милиарда лв. годишно. Това сочат част от данните в отчет на вътрешния министър Валентин Радев до Министерския съвет, с който " Монитор " разполага. В документа се показва, че единствено изплатените пари по " каско " и наложителната застраховка " Гражданска отговорност " възлизат на към 700 млн. лв. за последната отчетна година. Допълнено е и че това са единствено част от направените разноски по отношение на към този момент състояли се произшествия. Проверка на " Монитор " демонстрира, че останалите пари възлизат на близо 400 млн. лв.. Те са главно изплатени за компенсации за починали и потърпевши, както и за възстановяване на пътната инфраструктура, за предварителна защита и за закупуване на нова техника за чиновниците на Пътна полиция, с която да се предотвратяват случаите. Така сумата набъбва на над 1 милиарда лв. годишно.
Само за съпоставяне в Съединени американски щати загубите от злополуките се пресмятат на 1,2 милиарда $ годишно, където популацията е над 320 млн. души.
Данните от отчета демонстрират още, че през 2017 година в страната са регистрирани 6888 тежки пътно-транспортни катастрофи, при които са починали 682 и са ранени 8680, от които 6737 леко и 1943 тежко.
" За първи път след тригодишен растеж на жертвите на пътнотранспортните катастрофи през 2017 година тази наклонност бе прекратена и се реализира понижение по всички индикатори, на тежките пътно-транспортните катастрофи с 516, на убитите с 26 и на ранените с 694 ", показва пък една от позитивните точки в документа.
Един от изводите в отчета показва, че смъртността по нашите пътища е една от най-високите измежду страните - членки на Европейски Съюз: 95 убити на 1 милион поданици за 2017 година при приблизително равнище за Европейския съюз – 49, а в някои страни членки и под 30 починали. Това не е инцидентно. Тези огромни разлики са отражение на разликите в главните фактори, определящи сигурността на придвижването - държанието на участниците в придвижването, равнището на сигурност на пътната инфраструктура, пасивната и дейна сигурност на автомобилния парк, качеството на доболничната и профилираната здравна помощ.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР