САЩ грубо“ се опитват да наемат руски граждани, за да

...
САЩ грубо“ се опитват да наемат руски граждани, за да
Коментари Харесай

Песков хвърли бомба: САЩ наемат руснаци и ги вербуват за шпиони

Съединени американски щати „ жестоко “ се пробват да наемат съветски жители, с цел да работят като сътрудници, които да шионират. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той добави, че Вашингтон се намесва във вътрешните работи на Русия, написа Блиц.

По време на диалога Песков беше запитан за коментар по отношение на отчет на „ Ню Йорк Таймс “, съгласно който ФБР и правосъдното министерство в Съединени американски щати се пробват несполучливо да вербуват съветския алуминиев магнат Олег Дерипаска като осведомител на Вашингтон в интервала сред 2014 и 2016 година.

„ Факт е, че Съединени американски щати през последните години работят жестоко, употребявайки разследващите си служби, с цел да вършат опити да вербуват съветски жители, упражнявайки честен и различен напън върху тях “, съобщи Песков.

„ Като се има поради, че такива предприемачи като Олег Дерипаска, са доста огромни акционери и мениджъри на огромни бизнес структури и процеси, които употребяват десетки, а от време на време и стотици хиляди хора, в това число и тези, които работят в много чувствителни области на съветската стопанска система, ми се коства, че сходни случаи безапелационно свидетелстват, че Съединени американски щати се пробват да се намесят във вътрешните работи на Руската федерация “, сподели представителят.

По на Песков тези случаи красноречиво свидетелстват за намесата на Вашингтон във вътрешните каузи на страната му.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР