САЩ гласуваха срещу резолюция на ООН, осъждаща с голямо мнозинство

...
САЩ гласуваха срещу резолюция на ООН, осъждаща с голямо мнозинство
Коментари Харесай

САЩ: Санкциите са от ключово значение за поощряването на демокрацията и човешките права

САЩ гласоподаваха против резолюция на Организация на обединените нации, осъждаща с огромно болшинство за 29-а поредна година американското икономическо ембарго против Куба. По този метод Вашингтон продължи политиката на държавното управление на Тръмп на гласоподаване " срещу " и отхвърли да се върне към политиката на Обама от 2016 година на гласоподаване с " въздържал се ", съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки AP.

При гласуването в 193-членното Общо заседание 184 страни поддържаха осъждането, Съединени американски щати и Израел гласоподаваха срещу, а три страни се въздържаха. Четири страни въобще не гласоподаваха. Преди гласуването политическият координатор на американската задача Родни Хънтър съобщи пред събранието, че държавното управление на Байдън ще гласоподава с " не ", тъй като Съединени американски щати имат вяра, че глобите са от основно значение за поощряването на демокрацията и отбраната на човешките права, " които остават в основата на американските политически старания по отношение на Куба ".

Последното сходно гласоподаване в Общото заседание през ноември 2019 година, по време на 74-тата му сесия, приключи със 187 гласа " за " ; тогава Съединени американски щати, Израел и Бразилия гласоподаваха с " не ", а Колумбия и Украйна се въздържаха. Седемдесет и петата сесия на събранието стартира през септември предходната година, само че поради пандемията от COVID-19 гласуването на резолюцията за Куба беше отсрочено от есента за през вчерашния ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР