САЩ, ЕС и Великобритания се готвят да обявят меки санкции

...
САЩ, ЕС и Великобритания се готвят да обявят меки санкции
Коментари Харесай

Западът започва с меки санкции срещу Русия

САЩ, Европейски Съюз и Англия се готвят да разгласят меки наказания против Русия поради Вашингтон е подготвен неотложно да наложи възбрана за вложения и търговия с райони в Източна Украйна, Лондон ще разгласи ограничения във вторник, а Европейски Съюз евентуално ще има потребност от повече време, с цел да отговори на " нарушаването на териториалната целокупност на Украйна ", тъй като решението би трябвало да бъде единомислещо.
Символични ограничения
В изказване прессекретарят на Белия дом Джен Псаки назова признаването на републиките " явно нарушаване на интернационалните отговорности на Русия ". Вашингтон афишира въвеждането на възбрана за нови вложения, търговия и финансиране на двата източни района на Украйна. Според Псаки решението за признание се е очаквало от Кремъл. Същото разгласи в туит и държавният секретар Антъни Блинкен.

Изпълнителната заповед на Байдън ще даде пълномощието да постанова наказания на всяко лице, което реши да работи в тези региони на Украйна, се споделя в изказването.

" Да сме ясни: тези ограничения са обособени и биха били допълнение към бързите и тежки стопански ограничения, които подготвяхме в съгласуваност със съдружници и сътрудници, в случай че Русия в допълнение нахлуе в Украйна ", написа Псаки в изказване.
Реклама
Тя показва още, че Държавният департамент и Министерството на финансите скоро ще споделят още детайлности за дейностите на администрацията на Байдън.

Британският министър председател Борис Джонсън разгласи, че решението на Владимир Путин да признае двете републики " очевидно нарушава интернационалното право ". " Това е жестоко нарушаване на суверенитета и целостта на Украйна ". След съвещанието на съвета за сигурност " Кобра " на Даунинг стрийт 10, се чака пред английския парламент да бъде показан " забележителен пакет от наказания ", както твърди Би Би Си.
Не е ясно обаче какви ще бъдат ограниченията против Москва, в случай че няма действително навлизане.
Европейски Съюз също побърза да съобщи, че съюзът ще наложи наказания против участниците в признаването на двата района от Русия. Ръководителите на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и на Съвета на Европейски Съюз Шарл Мишел в взаимно изказване означават, че блокът " ще отговори със наказания " на признаването на републиките от Русия и " удостоверява своята непоколебима поддръжка за независимостта, суверенитет и териториална целокупност на Украйна в нейните интернационално приети граници ". Такива обаче би трябвало да бъдат утвърдени единомислещо от страните в блока, което ще отнеме време.
Реклама
Опитът след анексирането на Крим от Русия през 2014 година демонстрира, че сходни ограничения за възбрана на вложения или против обособени лица, забъркани в политическите решения на Кремъл, не дават стремежи резултат. Точно противоположното - те не стопираха Москва в желанието й за разделяне на страните в Европейски Съюз. И сега редица страни в съюза са срещу огромни и ефикасни стопански ограничения против Русия поради вредите, които ще понесат стопанските системи им и енергийната взаимозависимост от Кремъл. Затова и европейските водачи ще бъдат подложени на напън, тъй като ще би трябвало да бъде дефиниран мощен отговор на решението на Путин да признае независимостта на двете сепаратистки републики в Украйна.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Кирил Кирчев
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР