САЩ доставят на Великобритания, Холандия и ОАЕ най-новата версия на

...
САЩ доставят на Великобритания, Холандия и ОАЕ най-новата версия на
Коментари Харесай

САЩ доставя най-новите бойни Apache на Великобритания, Холандия и ОАЕ


Съединени американски щати доставят на Англия, Холандия и ОАЕ най-новата версия на вертолета AH-64E Apache Guardian , оповестява Пентагонът, представен от ТАСС.

" Boeing е получил контракт на стойност 564,5 милиона $ за производството на бойни вертолети AH-64E Apache Guardian за Обединеното кралство, Холандия и ОАЕ . Работата се чака да завърши до 1 март 2025 година ", се споделя в известието. Броят на хеликоптерите , които се плануват да бъдат доставени до всяка от страните, не е посочен .

Министерство на защитата на Съединени американски щати изяснява, че по време на осъществяването на контракта авансово създадените модификации на бойния AH-64 Apache ще бъдат актуализирани до равнището на AH-64E.

Хеликоптер AH-64E Apache Guardian е осъвременена версия на AH-64 Apache, която се употребява от въоръжените сили на Съединени американски щати от 1984 година От декември 2019 година AH-64 е най-разпространеният военен хеликоптер в света .
 Съединени американски щати праща повече разрушители и бойци във Военноморски сили база в Испания
Съединени американски щати праща повече разрушители и бойци във Военноморски сили база в Испания

Пентагонът усилва с 50% военното си наличие в Рота, Кадис

Американските въоръжени сили купуват над 2,7 хиляди нови многоцелеви бронирани машини JLTV, предопределени да заменят остарели многоцелеви транспортни средства от семейство HMMWV (Хъмви), оповестява министерството на защитата на Съединени американски щати.

" Подписан е контракт за произвеждане на 2721 бронирани машини JLTV и 16 714 комплекта за поддръжка на стойност 803,9 милиона $ за сухопътните сили на Съединени американски щати , морската пехота, Военновъздушни сили и военноморските сили. Основният реализатор, Oshkosh Defense, ще приключи контракт до 31 Януари 2022 г . ", отбелязва Пентагонът.

В поръчката са включени и партида бронирани машини JLTV за Черна гора , които ще бъдат първите нови модели американска техника, доставени в тази балканска страна .
 Русия предизвести, че НАТО се готви за огромен спор
Русия предизвести, че НАТО се готви за огромен спор

Русия още веднъж тества Су-57 в Сирия и се похвали, че превъзхожда западните си колеги
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР