САЩ би трябвало да се заловят със собствените си вътрешни

...
САЩ би трябвало да се заловят със собствените си вътрешни
Коментари Харесай

Русия иска обяснение от САЩ за маршритути на протести и марш към Кремъл

САЩ би трябвало да се заловят със личните си вътрешни проблеми и да спрат да се месят във вътрешните проблеми на други страни. Това се споделя в известие на съветското външно министерство във Facebook във връзка мнения на американското посолство в Москва за противозаконните митинги през днешния ден в Русия, съобщи ТАСС.

Руската полиция е задържала над хиляда души през днешния ден по време на демонстрации в поддръжка на опозиционера Алексей Навални, оповестиха правозащитници. Според оценката на кореспонденти на Ройтерс стачкуващите в Москва са към 40 000.

Руското външно ведомство подсети, че московското посолство на Съединени американски щати въобще не е реагирало на демонстрациите във Вашингтон на 6 януари с опити за взлом на Капитолия, нито е осъдило убийствата и арестите тогава.

" Лицемерието е инструмент на американската дипломация, станал изключително рисков по време на коронавирус епидемията. Заловете се със личните си проблеми и спрете да се месите във вътрешните проблеми на други страни ", се споделя в поста.

Министерството декларира, че митингите в Съединени американски щати са изгубили мирния си харатер поради дейностите на управляващите, нарекли след това станалото офанзива против демокрацията. Ведомството " напомня многочислени набези на американската полиция против публицисти от Руската федерация, отразявали митингите в Съединени американски щати през 2020 година, за които Вашингтон не е понесъл отговорност ", се споделя в информацията на ТАСС.

Освен това съветската дипломация назовава фалшив известия на западните медии, че московският митинг през днешния ден е събрал 40 000 души. " Защо не и цели 4 милиона? Напомняме, че съгласно оповестените публични данни става дума за 4000 ", се споделя в поста на външното министерство.

Американските дипломати ще би трябвало да обяснят на съветското външно министерство за публикуването от посолството на Съединени американски щати в Москва на " протестни направления " в съветските градове, разяснява формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова.

" Вчера посолството на Съединени американски щати в Москва разгласява " направления на митинги " в съветските градове и пусна информация за " марш към Кремъл ". Какво беше това: режисура или директива? Дори уредниците не оповестиха такива проекти. Американски сътрудници ще би трябвало да обяснят Смоленския площад ".

" Може да си представим какво би почнало, в случай че съветското посолство във Вашингтон разгласява карта на протестни направления, посочваща крайната точка, да вземем за пример, в Капитолия. Такава ориентировка на място би приключила с световна нервност на американските политици, в това число русофобски лозунги, закани със наказания и експулсиране на съветски дипломати ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР