Сашо Кочев, който през 2019 година се опита да убие

...
Сашо Кочев, който през 2019 година се опита да убие
Коментари Харесай

Сашо Кочев, опитал да убие свой познат с брадва в Столипиново, бранил сина си

Сашо Кочев, който през 2019 година се опита да убие собствен познат- Божидар Велков с секира в Столипиново, бранил сина си. Това стана ясно на следващото съвещание, на което продължиха разпитите на останалите 5 очевидци по делото, както бяха изслушани и признати правосъдните експертизи на движимостите лица.
Прочетете още
Припомняме, че абсурдът сред Сашо Кочев по прочут като Шабана и Божидар Велков горящ на 21 декември 2019 година в търговски център, поради това, че потърпевшият Божидар почнал да се заяжда със сина на Сашо Кочев, даже  му блъснал няколко шамара. Вследствие на това 38-годишният  Кочев бил дошъл със свои родственици на въпросното място. Дошли и близки на 25-годишния Божидар. Двете групи почнали да се бият и да си хвърлят предмети. В един миг обвиненият бутнал на паркиран автомобил пострадалия и го блъснал с секира, вследствие на което той получил контузии по главата. Удареният мъж бил откаран в болница, където претърпял интервенция и останал на лекуване. 

Неразбирателството сред двата рода почнало, откакто месеци преди въпросния случай, Божидар отишъл пийнал в къщата на един от очевидците. Заради нетрезвото си положение въпросният мъж, който е зет на Божидар, извикал обвинения Кочев, брат му и сина му, тъй като били най-близко до къщата. Той пискал от фамилията да успокоят пияния Божидар. Така откакто семейство Кочеви идват, синът на обвинения удря пестник зад врата на пияния Божидар, с цел да може да се свести. Пострадалият Божидар Велков обаче очевидно е разчел това като експанзия към себе си и по тази причина отношението към сина на Кочев прерастнало в по-грубо.

В следващото съвещание показания дадоха – роднините на обвинения Сашо, които са били очевидци на случая, мъжа на сестрата на Божидар, както и криминалистът от 6 РПУ, който е разпитал обвинения.

Пръв за разпит застана криминалистът от 6 РПУ - Милен Митев, който е провел разпита на Сашо Кочев. В деня на случая той не е бил на работа, само че е извикан, поради случая.

„ Бях осведомен, че има всеобщ пердах и скандал сред две фамилии и по отношение на този пердах има лице, което е с заплаха за живота и това се оказа гражданският просител по делото Божидар. Аз отидох на място, с цел да се срещна със случая, пътувайки разбрах, че лицето което е нанесло побоя се споделя Сашо Кочев, който беше напуснал местопроизшествието.

Отидох на адреса, на който живее лицето и го заведохме във 6 РПУ. Проведох  беседа и Сашо Кочев изясни, че от няколко месеца синът му е бил заплашван от Божидар Велков, като в деня на случая  двамата са се срещнали и зародил скандал и Божидар е почнал да бие сина му.  Сашо е получил позвъняване, с цел да му бъде обявено, че бият детето. Така той неотложно се е качил на автомобила си с роднините и тръгнали към мястото, ” описа  полицаят Милен Митев.

В обясненията си пред криминалиста, Сашо разказал, че на мястото, където била кавгата се е събрала огромна група от хора. Той се опитал да издърпа сина си, като същия разказал, че друга група роми са почнали да хвърлят бутилки против тях. Така под афект обвиненият отишъл до колата си, взел брадвата, която имал за персонална приложимост и почнал да я размахва против групата, която била нападателна против сина му за да ги уплаши.

„ Заяви, че не си спомня да е нанесъл удар на някой от лицата, които са били нападателни към него и фамилията му.След разпита, същата вечер, той непринудено съобщи въпросната секира, като някой от роднините му я донесе и беше. ” Така приключи показанията си разследващитят служител на реда от 6 РПУ.

Обвиняемият Сашо Кочев обаче означи, че тази секира, която предал на полицията е била хвърлена по него, а не е негова персонална.

След това последва разпитът на Димитър Ангелов по прочут в квартал Столипиново като Веджип, който е мъж на сестрата на гражданският просител по делото Божидар Велков. Той означи, че не помни съвсем нищо от самия ден, тъй като си е имал фамилни проблеми и е мисли за тях.

„ Помня единствено, че са се скарали двамата, само че не помня нищо. Отидох пешком на мястото на случая, с цел да прибера сина ми и това е. Знам единствено, че Шабана и Божидар са се сбили,но не съм видял предмети да летят, аз доста бързо си взех детето и черта- да ме няма ”, описа още Димитър Ангелов.

При показанията на очевидеца Ангелов бяха установени основни несъгласия, сред тези пред съда, и тези дадени в досъдебното произвеждане, което наложи прочитането им, за изясняване на обективната истина. След като съдията препрочете показанията Ангелов внезапно се сети за някои от неща, които е видял на 21 декември 2019 година. Дори стана ясно, че той е отишъл до там не пешком, а с колата на брата на обвинения Сашо.

Следващото съвещание е планувано за 2023 година, като ще бъдат разпитани останалите  свидетели, както и тези, които не са се явили.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР