Сашко е в добро състояния, заяви кметът на Перник Станислав

...
Сашко е в добро състояния, заяви кметът на Перник Станислав
Коментари Харесай

Кметът на Перник: Сашко е в добро състояние

Сашко е в положително положения, съобщи кметът на Перник Станислав Владимиров на брифинг пред медиите, съобщи Българска телеграфна агенция.

Кметът удостовери, че откритото след седмица търсене 12-годишно момче вече е превозено до УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ и лекари към този момент се грижат за него, като първите резултати от прегледите са посочили, че детето е в положително положение. Предстоят още прегледи от медицински експерти. 

Детето е намерено от двама доброволци - Милко Михалков и Веселин Георгиев, от локален клуб по делта и парапланеризъм .

Двамата обявиха, че вземат участие в издирването още от първия ден и са водени от желанието си да оказват помощ, а не от оповестената парична премия от страна на бащата. 

Шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Перник Павел Млеканов описа, че регионът, където е открито детето, е изключително сложен за инспекция. 

Дванадесетгодишният Александър от Перник, който повече от седмица издирваха институции и доброволци, беше открит през днешния ден край Радомир.

Сашко изчезна на 11 ноември при разходка в локалната планина Голо бърдо.

В огромната акция по издирването му се включиха чиновници на Министерство на вътрешните работи, планински спасители и  над 9000 доброволци - с изключение на поданици на региона, в доброволните формирования имаше хора и от други региони на страната.

Бащата на изчезналия Александър разгласи и парична премия за този, който откри сина му и го докара при него.

На заглавната фотография: Кметът на Перник Станислав Владимиров (вдясно), старши комисар Павел Млеканов (вляво) и спасителите Веселин Георгиев (втори от дясно), Станислав Владимиров (трети от дясно).
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР