Сашка Васева е сред емблемите на попфолка, който избуява в ...

Сашка Васева е сред емблемите на попфолка, който избуява в

Съпругът на Сашка Васева: В момента сигурно тежи 40 килограма. Получава черни петна, понякога не знае къде е

  Сашка Васева е измежду емблемите на попфолка, който избуява в зората на демокрацията. Изпълнителката на известния преди години шлагер " Левовете в марки “ повече от 10 години се бори с тежък съществен казус , обвързван със зрението й, което стартира да отслабва преди време, с цел да се стигне през днешния ден до пълна слепота.

Първоначалната диагноза на певицата е диагноза недоразвитост на зрителния нерв – заболяване, което не се лекува. Преди месец макар че се оказва, че диагнозата е грешна. Васева заминава за Германия, където от 40 години живее брачният партньор й Христо Бакърджиев. Двамата посещават специализирана клиника в Мюнхен, където й откриват израстък в мозъка. Започват незабавно разнородни терапии и вливания на системи. Налага се спешна операция, а на Сашка са й нужни 90 000 евро за лечението.  " Галерия “ се свърза с певицата и с мъжа й. 

Въпреки тежката позиция тя не губи вяра – вярва, че Бог и хората ще й оказват помощ да се оправи. Опитва се да звучи бодро и оптимистично, само че проличава , че е уморена. Затова диалогът ни по телефона не престава с нейния брачен партньор Христо Бакърджиев, който е компактно до нея, контактува с лекарите в Германия и се грижи за осигуряването на парите за предстоящата тежка операция.

– Господин Бакърджиев, какво тъкмо ви споделят лекарите за състоянието на брачната половинка ви? Колко е огромен туморът?

– Големината му e колкото едно яйце. В Германия ни дават гаранция, че операцията ще бъде сполучлива – интервенцията е комплексна , само че не е толкоз тежка. Медицината доста е напреднала и споделят , че операцията от апендицит навремето е била по-тежка, в сравнение с в този момент тази.

– Жена ви има казуси със зрението от дълги години. Изключително изненадващо е, че никой до момента не е открил какъв тъкмо е казусът .

– И аз съм учуден . Със Сашка имахме различия прочуто време за експертите , с които се консултираше. Оказа се, че е вървяла в грешката посока и едвам наскоро научихме истината за състоянието й. Можело е по-рано да се вземат ограничения и в този момент може би щеше да е здрава. Всеки човек минава през препятствия в живота си – същественото е да ги преодолее.

– Чисто физически по какъв начин се чувства Сашка?

– Отслабнала е доста , несъмнено сега тежи 40 килограма. А каква дама беше! Туморът въздейства и на центровете на мозъка. Получава черни петна, от време на време не знае къде е. Но всичко ще се оправи, тя има здрав дух и е извънредно самоотвержен човек.

– Правила ли е преди този момент съвещания в Германия?

– За страдание – не. Няколко пъти бях приказвал с доктори, само че тя не искаше да отиде на обзор , тъй като вярва в българските експерти . Освен това е осигурена в България.

Попаднах на мнения , че Сашка не си е плащала осигуровките,

което е пълна неистина . Лъжа са и историите, че сме пускали банкови сметки, с цел да ни се превеждат пари. Досега не сме получили една стотинка и се опитваме сами да се справим в този сложен миг . Не сме обявявали никакви банкови сметки.

– Ще го направите ли въпреки всичко в някакъв миг ?

– Много хора оферират , обаждат се разнородни другари . Положението с финансирането на операцията се развива много постепенно , а интервенцията е извънредно спешна. Може би ще предприемем стъпка с дарителска сметка, само че ще я обявим публично . Сумата е напрегната , има способи да се справим, само че периодите ни притесняват. Всяка секунда е съществена . Докторите даже споделят , че към този момент е трябвало да бъде направена тази операция.

– Има ли опция за държавна помощ?

– Българската здравна система е трагична. Тези пари, които би трябвало да отиват за здравната система, се озовават по други канали и нечии джобове. Допреди този казус Сашка не е боледувала, по тази причина не сме й създали застраховка в Германия. Аз мога да й направя такава, единствено че процедурата е дълга, а в този момент периодите ни притискат. Тук човек, в случай че има потребност , страната е задължена да заплати операцията. Не като в България да се правят дарителски сметки и хората да плачат и да се молят.

Само че Сашка в никакъв случай не е искала да има немски паспорт,

тъй като споделя , че е българка и патриотка. Затова очаква и помощ от българската страна . Винаги си е плащала осигуровките, в никакъв случай не е боледувала, не е взимала опиати , не пие, не пуши. Казват, че фолкът води до разврат, само че ето – Сашка не прави нищо такова. Така че не би трябвало да се лепят сходни етикети. Но в България освен здравната система е казус . Коментират пенсиите на естрадните реализатори , а хората на изкуството ще умрат от апетит , в случай че разчитат единствено на страната . Добре че имат други средства, а не разчитат единствено на ниските пенсии, които получават.

– Сашка Васева е извънредно известна у нас. Пяла е на доста заможни хора. Има ли опция те да й оказват помощ в този момент ?

– Мисля, че може, само че тя не желае . Много хора няма я схванат , само че това е нейният заслужен избор. Тя няма да се обади, чака те сами да й предложат. Може би в случай че звънне, ще й оказват помощ , само че тя не се обажда. Всеки си има темперамент .

– Много хора разясняват , че навремето фолк изпълнителите са взимали огромни бакшиши, и като че ли са изненадани, че нямате пари за операцията.

– В България мащабите са разнородни . Смешно е да се приказва за огромни суми. Може би за тези години са били огромни пари, само че кой от тези, които пееха едно време, разполага в този момент с огромни финансови благоприятни условия , в случай че не е вложил в здания или жилища .

Сашка от години дава средства по лекари – знайни и незнайни.

Уви, има доста доктори, които мислят единствено за финансовото облагодетелстване. Във Франция ходихме при един гуру, индонезиец. Обещаваше, че ще помогне, а единствено това пътешестване и срещите с него излязоха към 10 000 франка. Така че пари, каквито е имала, Сашка ги е дала по доктори. И е извадила от своя джоб, а не от нечий различен . Но това не е индивидуален случай. По едно време макар моите митинги около приятелки беше тръгнала по ходжи и врачки, 90% от които са шарлатани. Мога да изредя доста имена, при които е ходила безрезултатно . Не съм я спирал, с цел да не каже след това , че съм попречил на излекуването й. Обаче видях какъв е резултатът – никакъв и негативно във финансов проект . Уви, процедура е доста хора да си дават последните пари на манипулатори. Животът в България елементарно е доста недодялан . Затова хората са озлобени.

Източник: varna24.bg