Сашка Васева е сред емблемите на попфолка, който избуява в

...
Сашка Васева е сред емблемите на попфолка, който избуява в
Коментари Харесай

Съпругът на Сашка Васева: В момента сигурно тежи 40 килограма. Получава черни петна, понякога не знае къде е

 Сашка Васева е измежду емблемите на попфолка, който избуява в зората на демокрацията. Изпълнителката на известния преди години шлагер " Левовете в марки “ повече от 10 години се бори с тежък сериозен проблем, обвързван със зрението й, което стартира да отслабва преди време, с цел да се стигне през днешния ден до цялостна слепота.

Първоначалната диагноза на певицата е диагноза недоразвитост на зрителния нерв – заболяване, което не се лекува. Преди месец обаче се оказва, че диагнозата е неверна. Васева отпътува за Германия, където от 40 години живее брачният партньор й Христо Бакърджиев. Двамата посещават профилирана клиника в Мюнхен, където й откриват израстък в мозъка. Започват незабавно разнообразни лечения и вливания на системи. Налага се незабавна интервенция, а на Сашка са й нужни 90 000 евро за лекуването.  " Галерия “ се свърза с певицата и с мъжа й. 

Въпреки тежката обстановка тя не губи вяра – има вяра, че Бог и хората ще й оказват помощ да се оправи. Опитва се да звучи бодро и оптимистично, само че проличава, че е изтощена. Затова диалогът ни по телефона продължава с нейния брачен партньор Христо Бакърджиев, който е компактно до нея, контактува с лекарите в Германия и се грижи за обезпечаването на парите за идната тежка интервенция.

– Господин Бакърджиев, какво тъкмо ви споделят лекарите за положението на брачната половинка ви? Колко е огромен туморът?

– Големината му e колкото едно яйце. В Германия ни дават гаранция, че интервенцията ще бъде сполучлива – интервенцията е комплицирана, само че не е толкоз тежка. Медицината доста е напреднала и споделят, че интервенцията от апендицит преди време е била по-тежка, в сравнение с в този момент тази.

– Жена ви има проблеми със зрението от дълги години. Изключително изненадващо е, че никой до момента не е разкрил какъв тъкмо е казусът.

– И аз съм учуден. Със Сашка имахме различия известно време за експертите, с които се консултираше. Оказа се, че е вървяла в грешката посока и едвам наскоро научихме истината за положението й. Можело е по-рано да се вземат ограничения и в този момент може би щеше да е здрава. Всеки човек минава през трудности в живота си – значимото е да ги преодолее.

– Чисто физически по какъв начин се усеща Сашка?

– Отслабнала е доста, несъмнено сега тежи 40 кг. А каква жена беше! Туморът въздейства и на центровете на мозъка. Получава черни петна, от време на време не знае къде е. Но всичко ще се оправи, тя има здрав дух и е извънредно самоотвержен човек.

– Правила ли е преди този момент съвещания в Германия?

– За страдание – не. Няколко пъти бях приказвал с доктори, само че тя не искаше да отиде на обзор, тъй като има вяра в българските експерти. Освен това е обезпечена в България.

Попаднах на мнения, че Сашка не си е плащала осигуровките,

което е цялостна неистина. Лъжа са и историите, че сме пускали банкови сметки, с цел да ни се превеждат пари. Досега не сме получили една стотинка и се опитваме сами да се оправим в този сложен миг. Не сме разгласявали никакви банкови сметки.

– Ще го извършите ли въпреки всичко в някакъв миг?

– Много хора оферират, обаждат се разнообразни другари. Положението с финансирането на интервенцията се развива много постепенно, а интервенцията е извънредно незабавна. Може би ще предприемем стъпка с дарителска сметка, само че ще я обявим публично. Сумата е сериозна, има способи да се оправим, само че периодите ни тормозят. Всяка секунда е значима. Докторите даже споделят, че към този момент е трябвало да бъде направена тази интервенция.

– Има ли опция за държавна помощ?

– Българската здравна система е трагична. Тези пари, които би трябвало да отиват за здравната система, се озовават по други канали и нечии джобове. Допреди този проблем Сашка не е боледувала, по тази причина не сме й създали застраховка в Германия. Аз мога да й направя такава, единствено че процедурата е дълга, а в този момент периодите ни притискат. Тук човек, в случай че има потребност, страната е задължена да заплати интервенцията. Не като в България да се вършат дарителски сметки и хората да плачат и да се молят.

Само че Сашка в никакъв случай не е желала да има немски паспорт,

тъй като споделя, че е българка и патриотка. Затова чака и помощ от българската страна. Винаги си е плащала осигуровките, в никакъв случай не е боледувала, не е взимала опиати, не пие, не пуши. Казват, че фолкът води до разврат, само че ето – Сашка не прави нищо такова. Така че не би трябвало да се лепят сходни етикети. Но в България освен здравната система е проблем. Коментират пенсиите на естрадните реализатори, а хората на изкуството ще умрат от апетит, в случай че разчитат единствено на страната. Добре че имат други средства, а не разчитат единствено на ниските пенсии, които получават.

– Сашка Васева е извънредно известна у нас. Пяла е на доста заможни хора. Има ли опция те да й оказват помощ в този момент?

– Мисля, че може, само че тя не желае. Много хора няма я схванат, само че това е нейният заслужен избор. Тя няма да се обади, чака те сами да й предложат. Може би в случай че звънне, ще й оказват помощ, само че тя не се обажда. Всеки си има темперамент.

– Много хора разясняват, че преди време фолк изпълнителите са взимали огромни бакшиши, и като че ли са сюрпризирани, че нямате пари за интервенцията.

– В България мащабите са разнообразни. Смешно е да се приказва за огромни суми. Може би за тези години са били огромни пари, само че кой от тези, които пееха едно време, разполага в този момент с огромни финансови благоприятни условия, в случай че не е вложил в здания или жилища.

Сашка от години дава средства по лекари – знайни и незнайни.

Уви, има доста доктори, които мислят единствено за финансовото облагодетелстване. Във Франция ходихме при един гуру, индонезиец. Обещаваше, че ще помогне, а единствено това пътешестване и срещите с него излязоха към 10 000 франка. Така че пари, каквито е имала, Сашка ги е дала по доктори. И е извадила от своя джоб, а не от нечий различен. Но това не е индивидуален случай. По едно време макар моите митинги около приятелки беше тръгнала по ходжи и врачки, 90% от които са шарлатани. Мога да изредя доста имена, при които е ходила безрезултатно. Не съм я спирал, с цел да не каже след това, че съм попречил на излекуването й. Обаче видях какъв е резултатът – никакъв и негативно във финансов проект. Уви, процедура е доста хора да си дават последните пари на манипулатори. Животът в България просто е доста недодялан. Затова хората са озлобени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР