Съседна на България държава продължава да пише футболната си история.Националният

...
Съседна на България държава продължава да пише футболната си история.Националният
Коментари Харесай

Северна Македония пише футболната си история: Класира се за баражите за световното първенство

Съседна на България страна продължава да написа футболната си история.

Националният тим по футбол на Северна Македония доближи нов връх в историята си, откакто за пръв път си обезпечи право на присъединяване в баражите за класиране на международно състезание.

Снощир в Скопие западните ни съседи надиграха с 3:1 Исландия и с 18 точки от 10 мача и голова разлика 23:11 заеха второ място в група " J " след четирикратния международен първенец Германия.

На стадион " Тоше Пройески " македонците се нуждаеха от наложителна победа против коравия тим на Исландия и още при започване на мача демонстрираха, че са подготвени на всичко, с цел да я реализиран.

Още в седмата минута Езджан Альоски изведе Северна Македния напред в резултата. Пет минути преди почивката гол на Дарко Чурлинов за 2:0 бе анулиран заради засада.

Изненадващо в 54-тата минута Исландия изравни посредством Йон Дагур Торстейнсон с единствения си прецизен удар в мача, което шокира футболните почитатели в Скопие.

Само 10 минути по-късно обаче Северна Македония си върна преднината посредством Елиф Елмас, а още веднъж той оформи крайния резултат в 87-мата минута. Малко преди този момент пък Исак Йоханесон от отбора на гостите бе изпъден за втори жълт картон.

Победата над Исландия подсигурява на Северна Македония, че ще приключи пред отбора на Румъния, който реализира рутинна победа с 2:0 при гостуването си на новобранеца Лихтенщайн. Точни за румънците бяха Денис Ман в осмата минута и Никосур Банчу в 87-мата. Николае Станчиу пък пропусна дузпа за румънците в 10 минути преди почивката.

С успеха Румъния приключва на трето място в групата със 17 точки, на една зад Северна Македония. Лихтенщайн е на последното шесто място с едвам 1 точка. И двата тима ще пропуснат международното състезание в Катар следващата година.

В последния мач от тази група отборът на Германия разруши с 4:1 като посетител Армения. Срещата бе с протоколен темперамент и за двата тима. Германците, които още през предишния месец си подсигуряваха първото място в групата и класиране за идващия Мондиал, поведоха с 2:0 до почивката посредством Кай Хаверц и Илкай Гюндоган от дузпа. Малко след началото на второто полувреме Гюндоган повиши на 3:0, а в 59-ата минута Хенрик Мхитарян вкара почетния гол за домакините от Армения от дузпа. Крайното 4:1 бе завършено от Йонас Хофман в 68-мата минута.

С триумфа Германия приключва квалифкационната група с впечатляващите 27 точки след 9 победи и 1 загуба. Армения остава на четвърто място с 12 точки, пише
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР