Съседката на Русия Естония организира 6-дневно внезапно учение за близо

...
Съседката на Русия Естония организира 6-дневно внезапно учение за близо
Коментари Харесай

Естония провежда извънредни учения на резервисти

Съседката на Русия Естония провежда 6-дневно ненадейно обучение за близо 2900 резервисти и доброволци. Това бе явна реакция на хода на Владимир Путин да разгласи частична военна готовност.

Целта на учението е подготовка на резервисткия запас, заяви министерството на защитата на Естония. То прибавя, че все още " няма директна опасност за сигурността на страната ".
След решение на естонското държавно управление започнахме с приемането и образуването на резервисти. До нощес, когато те към този момент пристигнахме, щабът на частта приключи оперативния ред. Въз основа на него частите се придвижиха до своя регион на деяние и осъществяване на отбранителни маневри.
Янус Аинсалу, полковник от въоръжените сили на Естония

" Преди всичко желаеме да забележим какъв брой време е належащо, с цел да се извършат мерки за защита. Т.е. какъв брой бързо и добре един елементарен пехотинец може да реализира приемливо равнище за оцеляване ", прибавя Аинсалу.

Подобни изключителни учения за резервисти се организират най-малко един път годишно в балтийската страна с решение на държавното управление и без авансово известяван на участниците.

Учението ще продължи до 28 септември.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР