Съсед на председателя на Комисията за противодействие на корупцията и

...
Съсед на председателя на Комисията за противодействие на корупцията и
Коментари Харесай

Съсед на Пламен Георгиев: Нямаме достъп до терасата на покрива

Съсед на ръководителя на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев разгласи пред bTV, че никой от притежателите на жилища в блока няма достъп до терасата на покрива. 
 Депутатите не виждат причина за отстраняването на антикорупционния началник Пламен Георгиев  Според ПИБ терасата на Пламен Георгиев не е включена в обезпечението на ипотеката му  Пламен Георгиев: Всичко съм обяснил за терасата. Точка по въпроса!
Мъжът, поискал анонимност, изясни пред камерата на малкия екран, че до терасата може да се стигне единствено през жилището на Георгиев. 

„ Никой няма достъп до покрива горе и надлежно не можем да го употребяваме, като обща част. Ако опитаме ще прекрачим закона, с цел да влезем през нечие непознато жилище и няма по какъв начин да стигнем до там ”, споделя съседът.

Единственото стълбище във входа води до вратите на жилищата и не извежда на общата тераса. Същото важи и за асансьора.

Преди дни стана ясно, че през 2017 година Георгиев е купил апартамент за 293 хиляди лв.. В имуществената си декларация обаче шефът на КПКОНПИ не вписва притежанието на голяма си тераса от 186 кв. м, която заема част от покрива на блока, а единствено апартамент от 156 кв. м и прилежащата му тераса от 48 кв. м. По негови думи теренът е общ и не е част от жилището му.

Оказа се и че Георгиев е ипотекирал в банка голямата тераса покрив, за която самият той твърди, че не е част от жилището му. 

Пред публицисти той отхвърли да даде повече уточнения, като акцентира, че всичко към този момент било ясно. 

Върху терасата покрив има барбекю и сауна. Те са изграждани преди Георгиев да купи жилището, само че не е ясно дали са издигнати законно. По искане на bTV Столичната община прави инспекция по въпроса.  

Живущите в кооперацията не помнят да са подписвали документи за градежи върху терасата.

Пламен Георгиев е в отпуска по предложение на премиера Бойко Борисов до момента в който прокуратурата ревизира законността на имотните му покупко-продажби. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР