Със златни значки с лика на Апостола бяха наградени четиримата

...
Със златни значки с лика на Апостола бяха наградени четиримата
Коментари Харесай

Наградиха мъжете, спасили три момичета от удавяне при водопада Сучурум

Със златни значки с лика на Апостола бяха наградени четиримата мъже, които на 10 март избавиха живота на три девойки при водопада " Сучурум " край Карлово. Майката на избавеното от удавяне момиче съобщи, че детето й живее втори живот с помощта на спасителите. Тя отхвърли децата да са отишли край водопада, с цел да си вършат селфи.

При награждаването беше очебийно, че спасителите са показали изключителна героизъм, бърза и съответна реакция.
Старши комисар Атанас Илков - шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив: Лично благодаря на младежите за проявената храброст и изпълнен цивилен дълг, по едно и също време с това съм извънредно горделив, че в Министерство на вътрешните работи Пловдив в частност районно управление (на МВР) Карлово има чиновници, които имат висок професионализъм.
11-годишното момиче е било извадено от водата от състезателя по битка Тони Танчев и ефрейтор Никола Върбанов. Двамата върнали момиченцето към живот със сърдечен масаж и изкуствено дишане.
Тони Танчев: Най-силно се запечата в съзнанието ми моментът, в който момичето се разсъни.Никола Върбанов: Ти като го видиш няма по какъв начин да не успееш да се мобилизираш и да тръгнеш да му помагаш.
Майката на потърпевшата петокласничка благодари на спасителите и прикани да се вземат ограничения за обезопасяване на екопътеката, по която се тръгнали нейната щерка и двете й приятелки.
Мая Панайотова: И трите фамилии на трите дечица сме с изострено възприятие за правдивост, децата не са си правили селфита, просто са се разхождали.... качили са се по нависоко и когато са били на скалите е придошла някаква огромна бликам вода.
След като помогнали служителите на реда се отправили по рискова пътека, с цел да са спасят другите две момиченца, които бедствали върху скалите. Децата били открити невредими.
 Три девойки от Карлово оцеляха след рискова разходка Три девойки от Карлово оцеляха след рискова разходка
Три девойки от Карлово оцеляха по знамение след рискова разходка край водопад в късния следобяд през вчерашния ден.11-годишните деца избрали рисков маршрут в планин...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР