Със завръщането на Зинедин Зидан в Реал Мадрид се сгъстиха

...
Със завръщането на Зинедин Зидан в Реал Мадрид се сгъстиха
Коментари Харесай

В Реал Мадрид на Зидан няма място за Дани Себайос

Със завръщането на Зинедин Зидан в Реал Мадрид се сгъстиха още веднъж облаците над главата на Дани Себайос. 22-годишният футболист бе извънредно удовлетворен от напускането на Зизу през предишното лято и не го криеше. Напротив, халфът обществено изрази своето удовлетворение, откакто френският експерт напусна „ Сантиаго Бернабеу “.

22-годишният футболист получи късмет в първите два мача на Реал Мадрид след завръщането на Зидан, само че в последните три не взе присъединяване в срещите на „ кралете “.

Зидан и Себайос са като изгубени в превода. Халфът не получава съвсем никаква опция при него.

Преди завръщането на Зидан, Себайос бе взел присъединяване в 1744 игрови минути от 4170 допустимо, т.е. към 42%.

След като Зизу още веднъж стъпи на „ Бернабеу “, 22-годишният футболист има 117 минути игрово време от общо 450 или 26%.

През септември предходната година испанецът си разреши да подлага на критика обществено френския експерт и даже съобщи, че в случай че Зидан не беше напуснал след края на сезона, то той евентуално щеше да предприеме такава стъпка за себе си. Треньорът сигурно е прочел изявлението.

"Той (Зидан) би трябвало да изясни за какво не получих опция. Работех, пробвах, само че в един миг разбираш, че е невероятно. Вкарах два гола във Виктория, а в идващия мач против Дортмунд изиграх единствено една минута. Когато прекараш седмици с чувството, че не си значим, става мъчно. Ако Зидан беше траял, щях да диря опит да си потегли, само че всичко се промени с идването на Лопетеги ", съобщи пред "Marca " футболистът.

В първия интервал на взаимна работа сред Зидан и Себайос, халфът взе присъединяване в едвам 17,2% от игровото време.

Този сезон, с Лопетеги на пейката, Себайос си възвърна усмивката и известността. Той даже откри място в националния тим на Испания. В първите 10 мача с Лопетеги той стартира като титуляр в пет от тях.

При Лопетеги игровото време на Себайос бе 544 минути от 1290 вероятни или 42%. Интересното е, че същият % от минути се резервира и при Сантиаго Солари – 1230 от 2880 допустимо.

Реал Мадрид брои 16,5 милиона евро с цел да притегли Себайос, само че е доста евентуално на полузащитника да бъде открит нов тим през идващото лято.

Бъдещето на Себайос не е несъмнено. Той има контракт с Реал Мадрид до лятото на 2023 година, само че Зидан още веднъж демонстрира с решенията си, че играчът не влиза в проектите му.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР