Със заупокойна молитва и благодарствен молебен жителите на Аспарухово отбелязаха

...
Със заупокойна молитва и благодарствен молебен жителите на Аспарухово отбелязаха
Коментари Харесай

В Аспарухово отбелязаха 4 години от голямото наводнение

Със заупокойна молитва и признателен молебен жителите на Аспарухово означиха 4 години от огромното наводняване във варненския квартал. Бедствието лиши живота на 13 души и унищожи доста къщи. Много доброволци се притекоха на помощ на потърпевшите и в тяхна чест има повдигнат монумент. Даниела Стойнова беседва с хората, пристигнали да почетат както доброволците, по този начин и паметта на починалите:

Илко Христов от улица " Горна студена " споделя, че и до момента с жена си се опасяват, когато завали дъжд, а Тодорка Стоева си спомня с признателност за хилядите доброволци.

" На долния етаж, цялата вода. Добре, че се качихме на втория етаж и се спасихме ".

" Вода, коли, хора по какъв начин минават и не можеш да окажеш помощ с нищо ".

" Възхищавам се на тези доброволци, които от цялата страна пристигнаха да оказват помощ. Помогнаха на хора. Имахме колежка, която беше потърпевша в това бедстие, в този потоп, загуби си покъщнината - всичко. Ние също се отзовахме като сътрудници. Дано да има повече положителни хора в нашата страна ".

Отец Добромир от храма " Свети цар Борис " сподели, че аспаруховци в никакъв случай няма да не помнят помощта, която им е оказана в този тежък миг.

" Винаги ще ги помним тези хора с тази доброта и постоянно ще се молим за тях ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР