Със затоплянето на времето започна и запълването на дупки по

...
Със затоплянето на времето започна и запълването на дупки по
Коментари Харесай

Операция “Дупка” за 40 милиона в София

Със стоплянето на времето стартира и запълването на дупки по пътищата в София и страната. Общо 311 милиона лв. от националния бюджет са отделени за ремонт на пътищата у нас през тази година. Столичната община е планувала към 39 млн. лева, като за първи път се отделя забележителна сума за реконструкции на вътрешноквартални улици. За ремонта им са планувани толкоз пари, колкото и за огромните булеварди.
 Столичният зам.-кмет по превоза Евгени Крусев ревизира ремонта на бул. “Цветан Лазаров ” в сектора от ул. “Димитър Пешев ” до бул. “Христофор Колумб ”. Столичният зам.-кмет по превоза Евгени Крусев ревизира ремонта на бул. “Цветан Лазаров ” в сектора от ул. “Димитър Пешев ” до бул. “Христофор Колумб ”.
През почивните дни общината ще продължи с отстраняването на провалите по улиците на София след зимния сезон. До момента дъждовното време възпрепятстваше ремонтите. До Великден ще се работи най-вече по булевардите и пътните сектори с максимален трафик, а по-късно – по дребните улички. Това изясни столичният зам.-кмет Евгени Крусев при инспекция а ремонта на бул. “Цветан Лазаров “ в сектора от ул. “Димитър Пешев” до бул. “Христофор Колумб”. Днес се запълваха дупки и на ул. “Цар Асенов път”, ул. “Нишава”, ул. “406”, ул. “Славянска”, ул. “Шарл Шампо”, ул. “Поп Евстати Витошки”, бул. “Симеоновско шосе” и други 30 екипа ремонтираха във всички 24 региона на София. “Работи се по класическа технология с топъл асфалт. Дупката се изрязва, обработва се и по-късно се асфалтира благодарение на асфалтополагач”, сподели Крусев.

Преди седмици министър председателят Бойко Борисов съобщи, че в случай че би трябвало служител на реда и служител ще стои до всяка дупка, само че неравностите по пътищата би трябвало да бъдат запълнени. Агенция „ Пътна инфраструктура “ интензивно кърпи секторите. От там обясниха, че по обновяването на 570 км пътища у нас се работи всекидневно. Утре започва ремонта на 9 км от пътя сред Стара Загора и Раднево. Утре стартира и рехабилитацията на 30-километровият сектор сред Дъбова Махала и Монтана и на 9,5 км от пътя Червен бряг – Чомаковци. По тези сектори ще се направи повсеместен ремонт. 311 млн. лева с Данък добавена стойност от националния бюджет са планувани за ремонт на пътищата у нас през тази година. Приоритетно се обновяват автомагистралите и най-натоварените сектори от пътища I-ви и II-ри клас. Ремонтът на 440 км от плануваните стартира през предходната година, а подобряването на изискванията за водачите по останалите 130 км започва през тази. Целта е главните ремонтни да приключат преди началото на дейния летен сезон.

Обновяват 215 км.


Европари за реконструкции в Северна България

 02-1-1 Със средства по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ тази година ще приключи и ремонтът на основни пътни артерии в Североизточна и Северозападна България. С пари от Европейски Съюз се обновяват 215 км второкласни и третокласни пътища. Сред тях са 30 км, включващи секторите сред Търговище и Разград, както и Кубрат-Тутракан. Ремонтират се 30 км от пътя Варна-Добрич-Кардам и 29 км сред Старо Оряхово и Провадия. Обновяват се 42 км от прохода „ Петрохан “, 30 км от правата Стара Загора – Раднево, 12 км сред Плевен и Ловеч. Ремонтират се пътищата Драгановци -Габрово, Враца – пещера Леденика и трасе сред Пловдив и Асеновград.

В Бургас огромните булеварди към този момент са актуализирани


Запълват 25 000 кв.м неравности във Варна

 3-2

Пълнят общо 25 000 кв.м дупки във Варна тази пролет – по 5000 кв. м. в петте региона в града. В регион “Приморски” са планувани поправки на над 30 пътни прави, в “Одесос” тече реорганизация на ул.”Дрин”, ул.”Парижка комуна”, по централния бул. “Вл.Варненчик”, и други Във “Владиславово” са планувани поправки на бул.”Цар Освободител” и в Западна промишлена зона.

Строителните действия по бул.„ Приморски “, както и на булевардите „ Първи май “ и „ Мара Тасева “ в кв. „ Аспарухово “, ще приключат през април. Активно се работи и по улиците в „ Аспарухово “. Заради усложнения трафик, плануваният за април ремонт на Аспаруховия мост се отсрочи наесен.

В Бургас от няколко месеца кърпят дупки. Големите булеварди към този момент са подготвени. Ще бъдат ремонтирани и дребни улици. В момента се работи по пътя към кв. “Лозово”. Готови са бул. “Булаир”, ул. “Републиканска”, бул. “Демокрация” и булевардът около морската градина.

Работи се по бул.”Захари Стоянов” и пътят към кв. “Горно Езерово”. Утре стартира ремонт на ул. “Въстаническа”.

Важен сектор от 9 км сред старозагорското градче Раднево и новозагорското с. Новоселец ще бъде главно ремонтиран с 6 млн. лева по европроект. Ремонтът стартира на 3 април и ще завърши за 10 месеца.

Утре стартира реконструкцията на част от пътя Монтана – Видин към Дунав мост 2. С 13,1 млн. лева по Оперативна програма „ Региони в напредък ” и 2,3 млн. лева националния бюджет ще бъде рехабилитирана правата сред Монтана и село Дъбова махала. Срокът за ремонта е 15 месеца. Ще бъдат актуализирани и елементи от пътя Монтана – Лом.

Стартира кърпенето на дупки и във Велико Търново. Вече са възобновени нарушавания по пътните платна на улиците „ Толедо “ и „ Проф. Асен Златаров “. Обновена е изронена настилка и в кв. „ Зона В “. Запълнени са огромни дупки по трасето в Западната промишлена зона в остарялата столица. Предстоят частични поправки на улиците в целия град.

С несъобразената скорост


КАТ прикрива стопаните на пътя

КАТ съзнателно прикрива стопаните на пътя – държавни или общински служители, които позволяват да зеят дупки и кратери. Първо това става по член 20, алинея 2 от Закона за придвижване по пътищата (ЗДвП), където се вменява на лидера да кара със скорост, съобразена със положението на пътя. Тоест – в случай че автомобилът падне в яма, водачът е карал с несъобразена скорост и той си е отговорен.

В закона има и друга наредба (чл. 177, ал.1 т.10), съгласно която се глобява от 100 до 300 лева длъжностно лице, което не предприеме незабавни ограничения за премахване и обезопасяване на затруднение на пътя. Само дето това длъжностно лице би трябвало първо да е предизвестено. За да си нямат проблеми, ченгетата от КАТ или въобще не сформират предупредителни протоколи на служителите, или въобще не ги глобяват.

Предстои разискването на плана за нов ЗДвП. От него наложително би трябвало да бъде изчистено вечно понятието несъобразена скорост. А санкциите за стопаните на пътя да станат по този начин солени, че като види дупка някое длъжностно лице, да стои до нея вместо сигнален знак, до момента в който тя не бъде запълнена.

Според КАТ през 2017 година


Само двама починали поради пътните условия

Само две са жертвите и 40 ранените на произшествия поради пътните условия съгласно статистиката на КАТ. Това написа в отчет на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на сигурността на придвижването по пътищата. Според документа, направен въз основата на бюлетин от Автоматизираната осведомителна система „ Пътна полиция “, са регистрирани единствено 33 ПТП по такава причина.

Данните обаче демонстрират още, че на сектори в ремонт има 10 произшествия с един умрял и 9 ранени в обитаеми места и 14 произшествия с трима починали и 17 ранени отвън обитаеми места.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР