Със засилване на ваксинацията в цял свят коронавирусът ще започне

...
Със засилване на ваксинацията в цял свят коронавирусът ще започне
Коментари Харесай

Д-р Аспарух Илиев: COVID влиза в сезонна фаза в края на 20...

Със усилване на имунизацията в целия свят коронавирусът ще стартира да мутира към по-поносима форма. Усещането и желанието на всички е, че навлизаме в една малко по-спокойна фаза, само че към момента има много време, до момента в който това стане. Очакванията на всички специалисти са, че в края на 2022 година последователно ще забележим намаляване на Covid пандемията и обстановката ще влезе в така наречен " сезонна фаза ". Това сподели пред БНР доктор Аспарух Илиев, специалист по сигурност на имунизациите, началник на лаборатория в Берн.

Той предизвести, че няма подозрение, че през януари следва нова Covid вълна и тя ще бъде доста мощна.

" Трябва да стартираме доста деликатно и структурирано да убеждаваме хората. В България виждам, че не се съблюдават ограниченията. Разболяването и смъртността е доста по-висока в сравнение с в Западна Европа, тъй като ограниченията се извършват единствено проформа и нямат никакъв резултат ", съобщи доктор Илиев.

Според него държавното управление би трябвало да следи за спазването на противоепидемичните ограничения, тъй като другояче " единствено си играем на надзор на пандемията ".

Д-р Илиев разкри и разбори от Англия, които дефинира като най-достоверни и най-добре извършени. " Те демонстрират, че към 30-35% по-малко от инфектираните с Омикрон влизат в болница, в сравнение с инфектираните с предходните разновидности на Covid-19. В същото време ще имаме доста инфектирани - в случай че от 100 инфектирани ще постъпват в болница не 30, а 20 души, само че в това време имаме не 100 заболели, а 1000 - тогава броя все пак ще е доста огромна ", добълни ученият.

" От всички изследвания се знае, че хората, които са имунизирани, изключително и с бустерна доза, или ще бъдат напълно предпазени, или ще прекарат доста леко Омикрон разновидността, посочи медикът. - Това, което не знаем, е неимунизираните по какъв начин биха реагирали на този вид. "

Той още веднъж акцентира, че медицината до момента не се е срещала с подобен вирус, който визира цялото тяло - всички съдове, какъвто е Covid-19. " Дори заразяването на децата - те са с малко признаци, това не значи, че вирусът няма да нанесе дълготрайни вреди на тялото. Бих предпочел моето дете да не прекарва този вирус, а да има отбрана с ваксина ", добави Аспарух Илиев.

Неговата прогноза е с бустерната доза на имунизацията да се доближи постоянен имунитет и да не се постановат нови дози нататък. " Проблемът е в мутирането на вируса, което е естествен феномен ", приключва той.
Свързани вести Гърция стяга съществено Коронавирус ограниченията след празниците Урсула фон дер Лайен: Над 78% са имунизирани против COVID-19 в Европейски Съюз Вижте новите ограничения против COVID-19 в Европа от през днешния ден 10-те специалности, които ще са най-търсени след COVID-19 Проф. Витанов разгласи по кое време идва петата вълна на COVID-19 и кой ще я усети най-силно
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР