Със засаждане на дървета и боядисване на пейки в 51-во

...
Със засаждане на дървета и боядисване на пейки в 51-во
Коментари Харесай

Започна пролетното почистване на София

Със засаждане на дървета и боядисване на пейки в 51-во учебно заведение " Елисавета Багряна ", стартира пролетното разчистване в София. То продължава до 15 април и всеки, който желае да се включи, може да получи ръкавици и чували и даже материали за ремонт на междублокови пространства. Тази година апелът на Столичния инспекторат е да се понижи замърсяването на околната среда с пластмасови боклуци.

София
 © БГНЕС
Въпреки, че акцията по пролетното разчистване е оповестена доникъде на април, това е просто условност и всеки, който изяви предпочитание да почисти, да засади дърво или просто да разкраси междублоковото си пространство, ще получи нужното подпомагане.

Освен чували и ръкавици за разчистване, при предпочитание от Столичния инспекторат могат да ви дадат и материали, с които можете да освежите градинката пред блока.
инж. Веска Георгиева, шеф на Столичния инспекторат: Обръщам се пред жителите, освен да се включат, а в случай че имат някакви начинания, които желаят да осъществят, можем да помогнем и със спонсори.
Повече информация можете да получите на уеб страницата или на телефона на инспектората. Там можете да подадете и заявление, в случай че желаете пред жилището ви да бъдат сложени и контейнери за разделно събиране на боклуци. Продължава и безплатното разпределяне на компостери. Тази пролет от общината ще наблегнат и на чистотата на улиците.
Лорита Радева, ръководител на Комисията по екология, СОС: Заложихме повече средства и с акцент върху машинното разчистване на улиците, които са с всеобщ градски превоз. Увеличаваме и кратността на миене на улиците, като мярка против мръсния въздух.
А пролетни акции по залесяване предстоят, както в новата гора на София край Суходол, по този начин и на Витоша.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР