Със заря-проверка и митинг-поклонение в Калофер почетоха паметта на гениалния

...
Със заря-проверка и митинг-поклонение в Калофер почетоха паметта на гениалния
Коментари Харесай

Със заря-проверка почетоха паметта на Христо Ботев в Калофер

Със заря-проверка и митинг-поклонение в Калофер уважиха паметта на гениалния стихотворец и бунтовник Христо Ботев. Проявите в родния град на Ботев започнаха още от този вечер, оповестява " Нова телевизия ".

Сред стотиците, минали през днешния ден през най-святото място за преклонение- родната къща на Христо Ботев в Калофер бе и семейство Патарински. Идват с двете си деца от Бургас, с цел да им покажат, че героят на България е израснал в оскъдно и многодетно семейство.

„ Нашата история е пропита с кръв и ние би трябвало да я знаем, с цел да помним кои сме в действителност ”, съобщи Живко Патарински.

Като светини в родния град на Ботев се пазят единствените му оживели и до през днешния ден персонални движимости. „ За страдание идеалът, който Ботев ни завеща, че истината е свята, а свободата е благ, много постоянно го подценяваме. Никога да не ни се случва да водиме война и да загиваме, изключително младите за тази независимост, само че свободата е на първо място отговорност. Ето това би трябвало да запомним ”, показва Ася Николова, шеф на НМ “ Христо Ботев “- Калофер.

7 години жителите на Калофер се борят ремонтът на мемориалния комплекс, за който страната похарчи 300 хиляди лв., да бъде качествено осъществен.

„ Осветлението работеше. Днес го поправиха. Стълбите са разрушени. Не са оправени още. Имаме заричане от страна на общината, имаме схващане. Ние също чакаме ремонта ”, акцентира Румен Стоянов, кмет на Калофер.

Стотици деца от цяла България през днешния ден изкачиха стъпалата до величествения монумент на Ботев, с цел да отдадат респект пред подвига на героя и да рецитират стиховете му.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР