Със заповедите се въвежда 14-дневна карантина за всички влизащи у

...
Със заповедите се въвежда 14-дневна карантина за всички влизащи у
Коментари Харесай

Новите заповеди на Ананиев влизат в сила от днес!


Със заповедите се вкарва 14-дневна карантина за всички влизащи у нас от Швеция, Англия и Северна Ирландия, Белгия и Португалия, както и от всички трети страни, като се изключи Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна гора. Днес пада 14-дневната карантина за идващите от Ирландия, Испания, Малта и Италия.

По предписание на министър-председателя министърът на опазването на здравето издаде нова заповед, на съображение на която от през днешния ден нощните заведения, нощните клубове и пиано питейните заведения възобновяват активността си. Изискването е да бъдат спазвани въведените в страната противоепидемични ограничения. В предходната заповед ставаше ясно, че от 15 до 30 юни клубовете би трябвало да останат затворени. 

Със заповед на министъра на опазването на здравето се позволява провеждането на спортни мероприятия навън и закрито при претовареност на местата до 50%, както и провеждането на конгреси, конференции, семинари изложби и културно-развлекателни мероприятия при същите условия.

С новите ограничения на министъра на опазването на здравето от през днешния ден до 30 юни носенето на маски остава наложително за публичния превоз, аптеките и лечебните заведения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР