Със заповед № PД-09-753/23.08.2022 г. министърът на младежта и спорта

...
Със заповед № PД-09-753/23.08.2022 г. министърът на младежта и спорта
Коментари Харесай

Министърът на младежта и спорта направи промени в управителните органи на ДП Български спортен тотализатор“ и Национална спортна база“ ЕАД

Със заповед № PД-09-753/23.08.2022 година министърът на младежта и спорта Весела Лечева освобождава от служба изпълнителния шеф и членовете на Управителния съвет на Директива за птиците " Българския състезателен тотализатор " и назначава ново управление. Решението на принципала за промени в управителните органи е подадено в Агенцията по вписвания.
 Весела Лечева поздрави
Весела Лечева поздрави " бронзовия " Кристиян Василев

Той завоюва бронзов орден от Европейското състезание по гребане в Мюнхен

За изпълнителен шеф е назначен Ангел Иванов. Той е приключил УНСС, компетентност " Финансов надзор ". Иванов е началник в областта на корпоративните финанси, бизнес администрацията и интернационалното банкиране. Разполага със сериозен опит във финансовия разбор, създаване на ефикасни управнически структури, надзор на разноските и ръководство на риска.

Таня Андреева е назначена за член на УС на Директива за птиците " Български състезателен тотализатор ". Тя има 20-годишен юридически стаж. Работила е като правист в държавния бранш, частния бранш и в адвокатски сдружения. Била е и отпред на правната дирекция в интернационална компания. Има над 10 години управнически опит, в това число и като основен секретар на Министерството на младежта и спорта.
 Весела Лечева показа своя екип и целите пред ММС
Весела Лечева показа своя екип и целите пред ММС

Тя акцентира, че една от най-важните задания е връщане на спокойствието и сигурността

Галина Чернева е назначена за член на УС на Директива за птиците " Български състезателен тотализатор ". Тя е правист, доктор по " Право ", учител в СУ " Климент Охридски ". Специализира в дисциплините " Административно право " и " Административен развой ". През годините заема управителни длъжности като основен секретар, шеф на дирекция в централни и териториални органи на изпълнителната власт. В интервала 2005-2009 е член на УС на БСТ.

Гея Колекчова е назначена за член на УС на Директива за птиците " Български състезателен тотализатор ". Магистър по " Счетоводство и надзор " от УНСС и магистър по " Мениджмънт " от Cotrugli Business School, Хърватия. Сертифициран член на Институт по планов мениджмънт, Съединени американски щати. Тя има 15-годишен опит в ръководство и оценка на капиталови планове, финансирани от европейските структурни и капиталови фондове.

Радослав Щербаков е назначен за член на УС на Директива за птиците " Български състезателен тотализатор ". Той е финансист с богат опит, като от 1994 година до момента работи по съставянето на бюджети. Бил е основен счетоводител в Националния застрахователен институт, Министерството на здравеопазването и други Участва в стратегии и планове с интернационално европейско и национално финансиране.

Директива за птиците " Български състезателен тотализатор " е главен дирек на финансирането на спорта. Той би трябвало да се управлява професионално, а в изискванията на монополна среда, която законодателят е основал, се чака сензитивно нарастване на приходите, както и усъвършенстване, целенасоченост и цялостна бистрота при разноските.

" В ръководството, както и в спорта, аз имам високи упования и считам, че приходите за федерации и клубове би трябвало да бъдат доста по-големи от досегашните. Новите членове имат богат административен и професионален опит и са хора, на които

вярвам, тъй като концепциите ни за ролята и развиването на БСТ съответстват. Вярвам, че с резултатите си те ще го оправдаят ", съобщи министър Весела Лечева.

Със заповед № PД-09-752/23.08.2022 година се сменя управлението на " Национална спортна база " ЕАД и се назначава ново.

За изпълнителен шеф на " Национална спортна база " ЕАД е определен Светослав Русинов, правист и икономист. Има 11 години стаж в структурите на НСБ като юрист и старши юрист. От 2017 година е юрист на " Сердика спортни парцели " ЕАД. През септември 2020 година е назначен за основен юрист в " Академика 2011 " ЕАД.

Данаил Димов е назначен за член на Съвета на шефовете на " Национална спортна база " ЕАД. Димов е правист и икономист с 30-годишен опит. Бил е изпълнителен шеф на НСБ в продължение на 5 година от 2005-а година. Управлявал е значими стопански планове в частния и държавния бранш.

Виктор Попов е назначен за член на Съвета на шефовете на " Национална спортна база " ЕАД. Магистър по стопанска система. Той има богат опит в развиването на стопански тактики в държавния и частния бранш, измежду които " Национална компания индустриални зони " ЕАД. Бил е основен специалист в Национален център " Европейски юношески стратегии и начинания ", ММС.

Йордан Йовчев е назначен за член на Съвета на шефовете на " Национална спортна база " ЕАД. Йовчев е един от най-големите български спортисти - участник в шест Олимпийски игри, спечелил четири олимпийски медала, притежател на четири златни медала от международни шампионати и още десетки други оценки в спортната гимнастика.

Мартин Арсов е правист и магистър по " Здравен мениджмънт ", доскорошен член на Съвета на шефовете. Той има над 10-годишен професионален опит в държавния и частния бранш.

Смяната на управлението на " Национална спортна база " ЕАД се основава на желанието за успокоение и предвидимост при потребление на спортната база на сдружението от спортните организации. Необходими са хора с визия за идните комплицирани времена, свързани с цената на енергоизточниците и инфлацията.

" С някои дейности от подписване на противоречиви контракти, незадоволително обосновани дейности, както и продължаващо безучастие при други, управлението на НСБ изчерпа първичния ми заем на доверие ", заяви министърът на младежта и спорта.

И в двете сдружения ще има последователност, като задачата е опазване на оптималния баланс сред ползите на спортната общественост и тези на страната.
 Весела Лечева: Феновете на ЦСКА чакат в най-скоро време да имат съвременен стадион
Весела Лечева: Феновете на ЦСКА чакат в най-скоро време да имат съвременен стадион

Това, което се е случило дотук, с подписването на съглашение и контракти, би трябвало да продължи, разяснява тя
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР