Със заповед на служебния премиер Гълъб Донев председателят на Държавната

...
Със заповед на служебния премиер Гълъб Донев председателят на Държавната
Коментари Харесай

Теодора Иванова стана шеф на ДАЗД

Със заповед на служебния министър председател Гълъб Донев ръководителят на Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) Елеонора Лилова беше освободена, а на поста - назначена Теодора Иванова, заяви пресцентърът на организацията.

Иванова работи в организацията от самото й основаване през 2001 година Изпълнявала е длъжността " Ръководител на инспекторат ", а по късно - основен шеф на Главна дирекция " Контрол по правата на детето ". От 2013 година е основен секретар на организацията. Притежава докторска степен по интернационално право и интернационалните връзки от Югозападния университет " Неофит Рилски ".

Със заповед на служебния министър-председател Гълъб Донев е назначена за заместник-председател на ДАЗД Ивайла Касърова, някогашен шеф на дирекцията за обществено подкрепяне в Перник.

" За мен е освен отговорност, само че и предопределение да работя за децата и по този начин ще бъде и отсега нататък ", сподели Лилова при предаването на поста на новия ръководител на ДАЗД.

От 2018 година по нейна самодейност стартира връчването на отличителния знак " Аз подсигурявам щастливо детство ", а през 2019 година премията " Посланик на положителното ", които се трансфораха в годишни събития и отличават хора и организации, посветили се на децата.

По нейно време бяха основани и акциите на ДАЗД за безвреден интернет, формирани наръчниците за децата и родителите, налични гратис на уеб страницата на организацията.

На челната фотография:Елеонора Лилова (вдясно) предава алегорично " ключа към сърцата на децата " на наследника й на поста Теодора Иванова
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР